ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αμφίβια Iveco

Αμφίβια Iveco

Φαίνεται πως τααμφίβιααποτελούνπρόκλησηαπό κάθε άποψη και έτσι κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα, κυρίως γι αυτούς που ψάχνουν κάτι εκκεντρικό. Και εντυπωσιακό. ΑυτάτηςIvecoπάντως είναι αμφίβια εργασίας.

Κι αυτό γιατί το SeaLand, που βασίζεται στο τετρακίνητο βαν Iveco Daily μπορεί να παίξει το ρόλο του οχήματος τροφοδοσίας σκαφών –πρακτικό αν το καλοσκεφτείτε: πας στην αποθήκη φορτώνεις, μπαίνεις στο νερό, παραδίδεις και τελειώνεις, χωρίς μεταφορτώσεις κ.λπ.- ενώ έχει αποδείξει το αξιόπλοό του διασχίζοντας σε 14 ώρες τα στενά της Κορσικής, μια απόσταση που ανάλογα με τη διαδρομή κυμαίνεται από 80 έως 140 χιλιόμετρα. Το SeaLand δεν έχει προπέλα, αλλά τουρμπίνα με την οποία κατευθύνεται κιόλας, είναι σχετικά χαμηλό ως κατασκευή και ιδιαίτερα ευέλικτο, ενώ η αυτονομία του εξασφαλίζεται από επιπλέον ρεζερβουάρ 300 λίτρων.

Το άλλο αμφίβιο της Iveco, το RAVx6 Duffy, είναι τριαξονικό, έχει κινητήρα φορτηγού της ιταλικής εταιρείας FPT, ανεξάρτητη υδροπνευματική ανάρτηση, πιάνει στη στεριά τα 85 χλμ/ ώρα και προορίζεται για τη διάσωση σε πλημμύρες ή όπου αλλού μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: Carzine.gr

TAGS