ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρεμιέρα Skoda Rapid Spaceback @ Athens Motors Show

Πρεμιέρα Skoda Rapid Spaceback @ Athens Motors Show

Μια έκθεση αυτοκινήτου παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον, πόσο μάλλον αν γίνεται μέσα στην πόρτα σου (ή σχεδόν) όπως τοAthensMotorShowπου θα διοργανωθεί στοπρώην Δυτικό Αεροδρόμιοαπό τις2έως τις10 Νοεμβρίου.

Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της έκθεσης θα είναι και το Skoda Rapid Spaceback, στην πρεμιέρα του στην Ελλάδα, που είναι και το πρώτο Skoda στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των μικρών- μεσαίωνhatchback. Το μήκος του Spaceback δεν ξεπερνά τα 4,30 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του των 2.602 χιλιοστών εξασφαλίζει τους άνετους χώρους για τους επιβάτες. Παράλληλα συμβάλλει και στη δημιουργία ενός μεγάλου πορτμπαγκάζ, σύμφωνα και με την παράδοση της Skoda, το μέγεθος του οποίου κυμαίνεται από τα 415 (τιμή από τις κορυφαίες της κατηγορίας) μέχρι τα 1.380 λίτρα.

Κατά τα άλλα ο διάκοσμος είναι ποιοτικός και μεπρακτικές λεπτομέρειες, ενώ ο εξοπλισμός, τόσο της ασφάλειας (στάνταρ το σύστημα ευστάθειας ESC και οι 6 αερόσακοι) όσο και της άνεσης δεν έχει κενά ακόμα και στη βασική έκδοση. Όποιος θέλει κάτι πιο ιδιαίτερο υπάρχουν δυνατότητες προσωποποίησης (π.χ. με την προσθήκη της μεγάλης πανοραμικής ηλιοροφής).

Βασικός κινητήρας βενζίνης του νέου Skoda Spaceback θα είναι ο οικονομικός 1.2 TSI των 86 ίππων, ενώ στους diesel ο 1.6 TDI στην εκδοχή του των 90 ίππων. Με τον τελευταίο και ως Greenline εκπέμπει μόλις 99 γραμμάρια CO2 και δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Οι τιμές του Rapid Spaceback θα ανακοινωθούν επίσημα στην έκθεση, ενώ αυτό που βέβαια και τώρα είναι ότι θα είναι πιο χαμηλές από αυτές του τετράθυρου Rapid, το οποίο ως 1.2 TSI κοστίζει από 11.990 ευρώ με απόσυρση.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: Carzine.gr