ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Google παρουσίασε το Android για αυτοκίνητα (vid)

Η Google παρουσίασε το Android για αυτοκίνητα (vid)

H Google παρουσίασε πρόσφατα το νέο λειτουργικό Android Auto για αυτοκίνητα.

Πρόκειται για ένα περιβάλλον multimedia που υποστηρίζει πλήρως τα smartphones με λειτουργικό Android δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να έχει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών και των λειτουργιών του τηλεφώνου του από το αυτοκίνητο

Η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην απεικόνιση της εφαρμογής πλοήγησης Google Map με τα σημεία πάνω στον χάρτη να είναι μεγαλύτερα για να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη από την οδήγηση. Παράλληλα, ενσωμάτωσε μια βελτιωμένη εκδοχή των φωνητικών εντολών Google Now που προσφέρει στον οδηγό άμεση πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου, μουσική, εφαρμογές και πλοήγηση μέσω του συστήματος multimedia του αυτοκινήτου.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν το λειτουργικό Android Auto θα παρουσιαστούν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, περίπου την ίδια περίοδο θα κυκλοφορήσουν και τα πρώτα αυτοκίνητα με το αντίστοιχο λειτουργικό CarPlay της Apple. Οι κατασκευαστές που έχουν δηλώσει πως θα έχουν στα αυτοκίνητά τους το Android Auto είναι προς το παρόν, η Audi, η General Motors, η Honda και η Hyundai.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr