ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: 50 χρόνια Mustang

Ford: 50 χρόνια Mustang

Η χρονιά του 2014 βρίσκει τη Ford να γιορτάζει τα 50 χρόνια συνεχούς παραγωγής του Mustang.

Η FordΑμερικής γιόρτασε τη δημιουργία του εμβληματικού της μοντέλου ανεβάζοντας ένα Mustang convertible στο παρατηρητήριο του εμβληματικού κτιρίου της Νέας Υόρκης: Του Empire State Building, αναβιώνοντας έτσι μία κίνηση ου έγινε και με το πρώτο Mustang.

Ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες και φίλοι του μοντέλου από 16 χώρες γιόρτασαν επίσης τα 50 χρόνια σε διεθνείς εκδηλώσεις στις ΗΠΑ που διοργανώθηκαν από τη Ford Motor Company και τη Mustang Club of America (MCA).

«Από την πρώτη ημέρα, γνωρίζαμε ότι εάν θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα νέο Mustang, έπρεπε να γίνει σωστά», δήλωσε ο Dave Pericak, Chief Engineer για το Ford Mustang και πρόσθεσε: «Δημιουργήσαμε ένα νέο αυτοκίνητο, που είναι γρήγορο, συναρπαστικό, αναβαθμισμένο και αποδοτικό χωρίς να χάσει το παραμικρό από την «άγρια» γοητεία που συναρπάζει εδώ και δεκαετίες τους οπαδούς του ανά τον κόσμο. Από το 1965 μέχρι και σήμερα ο σχεδιασμός του Ford Mustang παραμένει εντυπωσιακός, όπως επίσης παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και ελκυστικά αυτοκίνητα για τον ανδρικό πληθυσμό».