ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Δ.Ε.Θ: Νικητές οι Κύρκος – Πολυζώης

Ράλλυ Δ.Ε.Θ:  Νικητές οι Κύρκος – Πολυζώης

Οι Λεωνίδας Κύρκος- Γιώργος Πολυζώης ήταν οι κυρίαρχοι του 47ου Ράλλυ της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo IX κέρδισε και τις 4 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Στην Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., το πολύχρωμο καραβάνι των αγωνιστικών αυτοκινήτων περίμενε την συνεδρίαση των αγωνοδικών, ο χρόνος για ενστάσεις είχε περάσει και τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν να ανεβαίνουν στη ράμπα του τερματισμού.

Τη μάχη με το χρονόμετρο αλλά και τα καιρικά φαινόμενα κέρδισαν οι Κύρκος – Πολυζώης (Mitsubishi Lancer Evo IX) με 4 νίκες στις 4 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι «μνηστήρες» για την δεύτερη και τρίτη θέση ήταν πολλοί, επικράτησαν όμως οι Καραβασίλης – Ζέλλιος (Honda Civic Type R) και οι Φιλιππίδης – Σαΐνης (Mitsubishi Lancer Evo IX) στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Η έντονη βροχόπτωση στην ειδική διαδρομή «Παλαιόχωρα ΙΙ» έκανε την διαφορά με σημαντικές εγκαταλείψεις, καθυστερήσεις λόγω τετ α κε και εξόδων από το δρόμο.

Η βροχόπτωση, ανάγκασε την οργάνωση να ακυρώσει την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή «Λιβάδι ΙΙ», λόγω των πλημυρισμένων δρόμων. Με την τελευταία ειδική απλή τα πληρώματα τερμάτισαν 20 λεπτά αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Στις επιμέρους κατηγορίες του αγώνα ( F2, F3 N4, A7 και Α8) νικητές ήταν: oι Καραβασίλης – Ζέλλιος (F2 Honda Civic Type R) οι Κωνσταντίνου- Μαύρος με Peugeot 106 S16 στην F3, οι Κύρκος – Πολυζώης,(Mitsubishi Lancer Evo IX) στην Ν4, οι Καραβασίλης – Ζέλλιος (Honda Civic Type R) στην Α7 και τέλος στην Α8 πρώτοι τερμάτισαν οι Μαυροδής _ Καραβασιλικός (Subaru Impreza).

Επόμενος αγώνας του 50ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι το Ράλλυ Κρήτης στις 25-26 Οκτωβρίου.