ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KTM: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Motocross

KTM: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Motocross

Οι Toni Cairoli (στην κατηγορία MXGP) και Jordi Tixier (στην ΜΧ2) έδωσαν στην ομάδα της KTM δύο ακόμη Παγκόσμιους τίτλους στο Motocross.

Ο T. Cairoli είχε κατακτήσει τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία από το Grand Prix στη Βραζιλίας και η Εργοστασιακή Ομάδα Red Bull KTM πήγε στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross με δύο αναβάτες στις θέσεις 1-2 για την βαθμολογία στην κατηγορία MX2. Οι εργοστασιακοί αναβάτες Jordi Tixier από την Γαλλία και ο τραυματίας Ολλανδός Jeffrey Herlings τερμάτισαν με τέσσερεις βαθμούς διαφορά στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην πίστα Leon στο Μεξικό πάνω στις KTM 250 SX-F μοτοσυκλέτες τους.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Μετά την πτώση μου στον πρώτο γύρο του δεύτερου σκέλους πίστευα ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και προσπάθησα να τα δώσω όλα. Στην συνέχεια, όταν πέρασα την γραμμή του τερματισμού σκέφτηκα, πως τα κατάφερα και είναι πραγματικά πολύ ωραία νίκη. Ήμουν πολύ γρήγορος στην πίστα, τους έπιασα σχεδόν όλους και οδήγησα επιθετικά» δήλωσε στον τερματισμό ο J. Tixier.

«Για μένα ήταν σαν να οδηγούσα με ένα πόδι. Κάθε φορά που κατέβαζα το πόδι μου ή όταν περνούσα πάνω από τα σαμαράκια ο πόνος ήταν φοβερός. Στο πρώτο σκέλος ήμουν λίγο πιο ήρεμος και σκέφτηκα ότι όλα έχουν τελειώσει, αλλά στο δεύτερο σκέλος αγωνίστηκα σαν πολεμιστής. Προφανώς δεν τα κατάφερα, αλλά έτσι είναι η ζωή και θα προσπαθήσω να διεκδικήσω τον τίτλο μου του χρόνου» δήλωσε ο JHerlings. Ο Ολλανδός έγινε 20 ετών την προηγούμενη εβδομάδα και είναι ήδη δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2.

Η σεζόν κλείνει με το Motocross των Εθνών στις 28 Σεπτεμβρίου στο Kegums της Λετονίας.

Η τελική βαθμολογία Κατασκευαστών MX2 και MXGP μετά από τους 18 αγώνες

Κατηγορία MX2

1. KTM 797

2. Kawasaki 651

3. Husqvarna 586

Κατηγορία MXGP

1. KTM 747

2. Suzuki 690

3. Yamaha 650