ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Τέσσερις Παγκόσμιες Πρεμιέρες στο Παρίσι

Opel: Τέσσερις Παγκόσμιες Πρεμιέρες στο Παρίσι

Ένα bestseller: Η 5η Γενιά Corsa με IntelliLink infotainment. Η Sport πρόταση: ADAM S με 150 ίππους και τελική πάνω από 200 χλμ. Οικονομία και οδηγική απόλαυση: Mokka με αλουμινένιο κινητήρα diesel νέας γενιάς και τέλος νέος κινητήρας CDTI 2000 κ.εκ.

Με σπορ, οικονομικές και συναρπαστικές προτάσεις, η Opel ετοιμάζεται να γιορτάσει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι (4 – 19 Οκτωβρίου). Το νέο Corsa, το μοδάτο και σπορ ADAM S, το Mokka με νέο κινητήρα 1.6 CDTI turbodiesel (100 kW/136 hp) και ο κινητήρας 2.0 CDTI των Insignia και Zafira Tourer θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά.

«ΟΙ τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της προϊοντικής μας επέλασης με νέα μοντέλα και κινητήρες» δήλωσε ο Dr Karl-Thomas Neumann, Opel Group CEO και πρόσθεσε: «Τα νέα Corsa και ADAM S είναι ελκυστικές προσθήκες στη γκάμα μας και οι νέοι, προηγμένοι κινητήρες μας βρίσκονται στην αιχμή της τρέχουσας τεχνολογίας diesel».

Opel Corsa

Το νέο Corsa λανσάρει νέα αισθητική εσωτερικού που προάγει την εικόνα υψηλής ποιότητας και ευρυχωρίας, πλαισιωμένη από την τεχνολογία infotainment IntelliLink και σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Road Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων, (High Beam Assist), Ένδειξης Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την οδηγική ασφάλεια. Οι νέοι, πολιτισμένοι και αποδοτικοί τρικύλινδροι κινητήρες 1.0L turbo ( με 95 και 115 ίππους) με κιβώτια ομαλών αλλαγών σχέσεων, η νέα ανάρτηση και το βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης προσφέρουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ακρίβειας. Το νέο μοντέλο προγραμματίζεται να περάσει από τη γραμμή παραγωγής των Eisenach και Zaragoza στο τέλος της χρονιάς.

Opel ADAM S

Σπορ σχεδίαση, ένας δυνατός κινητήρας και πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης χαρακτηρίζουν τη νέα έκδοση ADAM. Οι λάτρεις της σπορ οδήγησης θα ενθουσιαστούν με τον 1.4 Turbo ECOTEC 150 ίππων. Σε συνδυασμό με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας εντυπωσιάσει με την εξαιρετική απόκριση και μία καμπύλη ροπής που ταιριάζει στο σπορ οδηγικό στυλ, κάνοντας πανεύκολη την οδήγηση σε δρόμους με στροφές. Το ADAM S επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ σε 8,5 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα με αυτό τον κινητήρα μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χλμ.

Mokka 1.600 κ.εκ. CDTI

Από τις αρχές του 2015, το Opel Mokka θα διατίθεται με το νέο 1.6 CDTI turbo diesel (136 ίππων) της Opel. Αποκαλούμενος ήδη ο «αθόρυβος diesel», αυτός ο πολύ συμπαγής τετρακύλινδρος κινητήρας θα αντικαταστήσει τον 1.7 diesel στη γκάμα Mokka. Προσφέρει περισσότερη ισχύ από λιγότερα κυβικά εκατοστά, και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση. Ο 1.6 CDTI αποδίδει 136 ίππους. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 190 χλμ. Ο αθόρυβος diesel είναι επίσης οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον: Καταναλώνει μόλις 4,1 l/100 χλμ στο μικτό κύκλο εκπέμποντας μόλις 109 g CO2/χλμ. Ο νέος diesel πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Ο νέος 2.0 CDTI στα Insignia και Zafira Tourer

Διαθέσιμος από το 2015, ο δίλιτρος turbo diesel νέας γενιάς της Opel παίρνει άριστα σε όλα τα σημαντικά σημεία. Με ισχύ 170 ίππων και υψηλή ροπή 400 Nm, θα αντικαταστήσει το μοτέρ των 163 ίπων στο Insignia και τον 165 ίππων στο Zafira Tourer. Αυτός ο πολύ αποδοτικός κινητήρας προδιαγραφών Euro 6 αποδίδει σχεδόν 4% περισσότερη ιπποδύναμη και +14% ροπή, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.