ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

16ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών: Εκκίνηση με 18 συμμετοχές

16ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών: Εκκίνηση με 18 συμμετοχές

O επίλογος στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος γράφεται το σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου με το 16ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών.


Ο τελευταίος αγώνας για το κύπελλο Βορείου Ελλάδος διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ.) θα διεξαχθεί σε νέα διαδρομή στην περιοχή Χρυσοπηγής-Ξηροτόπου Σερρών μήκους 10,8 χλμ. η οποία θα επαναληφθεί 3 φορές.

Στο Ράλλυ Σπριντ Σερρών δήλωσαν συμμετοχή 18 πληρώματα που αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους θεατές που θα βρεθούν στην όμορφη και απαιτητική ειδική διαδρομή.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κρονίου στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών στις 8 το βράδυ, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 11:03 με την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου στην Ειδική Διαδρομή του Ξηρότοπου η οποία θα επαναληφθεί 3 φορές.Η ειδική διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές στις 10:00, φροντίστε να είστε έγκαιρα εκεί.

Μόνο ο ένας από τους δύο διεκδικητές του τίτλου θα συμμετέχει στον αγώνα. Αυτός είναι ο Γιάννης Βαλαβάνης, που με συνοδηγό τον Σωτήρη Καπάρα (Honda Civic Type R) θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον αγώνα και να κατακτήσουν το κύπελλο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος καταλήγει στους Διαμαντή Τζαμπάζη- Νίκο Ζακχαίο, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στο ράλλυ σπριντ περιμένοντας το καινούριο τους αυτοκίνητο.

Οι Βαλαβάνης- Καπάρας (που έχουν ήδη κατακτήσει το κύπελλο κατηγορίας F2) δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο αφού θα βρουν στο δρόμο τους τους πάντα υπολογίσιμους Γιάννη Κωνσταντινίδη- Γιώργο Κάκαρη (Peugeot 306).

Με Honda Civic Type R συμμετέχουν στον αγώνα, όπως και σε όλα τα ράλλυ της Βορείου Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, οι πατήρ και υιός Μπαξεβανάκης, ενώ ικανοί για το καλύτερο είναι οι Διονύσης Μαυροδής- Χάρης Καραβασιλικός (Subaru Impreza STi).

Στα 1600 κυβικά εκατοστά και στην κατηγορία F3 αναμένεται επίσης συγκλονιστική μάχη. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του κυπέλλου Βορείου Ελλάδος στην F3 Μίλτος Αγγλόπουλος (Citroen C2 R2) έρχεται στις Σέρρες για να κερδίσει την κατηγορία και τον τίτλο, με τον Μιχάλη Τριανταφύλλου δίπλα του, ενώ οι πολύπειροι Κώστας Αναγνωστάκης- Γιώργος Αγγουράς (Suzuki Swift Sport) θέλουν να τον ξεπεράσουν τόσο στον αγώνα, όσο και στους βαθμούς του κυπέλλου.

Με πολλές αξιώσεις για επικράτηση στην F3 συμμετέχουν στο Ράλλυ Σπριντ Σερρών οι νικητές της κατηγορίας στο Ράλλυ ΔΕΘ Χρήστος Κωνσταντίνου- Λευτέρης Μαύρος (Peugeot 106 S16). Με το ίδιο αυτοκίνητο, οι νικητές της F3 στο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού Αλέξανδρος Δημητρίου- Ευάγγελος Δημητρίου θα επιδιώξουν την νίκη στο δικό τους αγώνα.

Με στόχο τη διάκριση τρέχουν στην κατηγορία των 1600 κυβικών εκατοστών και οι Σίμος και Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS), Αντώνης Διαμαντόγλου- Βαγγέλης Ασπρόμουγγος (Suzuki Ignis Sport), Θανάσης Μήτρακας- Σάββας Μαυροματίδης (Citroen Saxo VTS).

Στη μεγάλη κατηγορία συμμετέχει το πλήρωμα από την Ξάνθη Γιώργος Ξενοκώστας- Μιχάλης Σίμπος (Mitsubishi Lancer Evo III).