ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η Audi στην F1 το 2016 με οδηγό τον F. Alonso

F1: Η Audi στην F1 το 2016 με οδηγό τον F. Alonso

Η κατάσταση της υγείας του Jules Bianchi φαίνεται πως είναι πια υπόθεση του Θεού. Έτσι στο μικρόκοσμο της F1 συζητούν ξανά για μεταγραφές και τον F. Alonso.


Ένα ιδιαίτερο σενάριο που έχει μεγάλη δόση αληθοφάνειας και συμπληρώνει πολλά κενά είδε το φως της δημοσιότητας στις Η.Π.Α. Στελέχη της US Audi φαίνεται να αποκάλυψαν σχέδιο φυγής της Γερμανικής ομάδας από τους αγώνες αντοχής και πρωτοτύπων και εισαγωγής στον κόσμο των Grand Prix της F1 με πρώτο οδηγό/ εξέλιξης τον Fernando Alonso.

Αν τα παραπάνω δεν αληθεύουν πρέπει ο Ισπανός πρώην οδηγός της Ferrari να έχει πολύ καλό manager / υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων γιατί τα σενάρια της μεταγραφής του είναι τα πιο απίθανα. Αν πάλι όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια τότε ο Ισπανός χτυπά φλέβα χρυσού και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον ως τα βαθιά του γεράματα.

Σύμφωνα με το Auto Express, η Audi, διατηρεί τη συμμετοχή της στη σειρά των αγώνων Le Mans (αγώνες αντοχής και πρωτοτύπων σε Ευρώπη και Αμερική) για σχεδόν 15 χρόνια. Έτσι μάλλον ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο και αυτό είναι η Formula 1.

Η πίεση από την VW

Ανώνυμη πηγή (υψηλό στέλεχος του VW Group) από τις ΗΠΑ αποκάλυψε στο Auto Express και το Motorsport.com πως η Audi δέχεται πιέσεις από την μητρική της εταιρεία,Volkswagen, να αφήσει τους αγώνες WEC και DTM,(World Endurance Championship και Deutsche Tourenwagen Masters). Τα κονδύλια από τα δύο αυτά πρωταθλήματα και μία υποστήριξη από την Red Bull θα τους βοηθήσουν στη νέα τους... περιπέτεια.

Η αγωνιστική ιστορία της Audi στα Grand Prix

Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Audi, ή μάρκα που ήταν τότε γνωστό ως Auto Union, συμμετείχε στην τότε F1, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1936. Βέβαια τα Auto Union ποτέ δεν είχαν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA, που ξεκίνησε το 1950.

Η συμμετοχή Alonso και Domenicali

Οι φήμες δεν σταματούν εκεί, καθώς οι... πληροφοριοδότες υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις με τον Alonso γίνονται εδώ και δύο χρόνια. Αυτή η είδηση καλύπτει κάποια κενά στο σήριαλ: "μεταγραφή Alonso". Έτσι ως τώρα έχουμε ακούσει ότι: H συμφωνία με την McLaren είναι σε αναμονή ακόμα γιατί ο Alonso θέλει συμβόλαιο ενός έτους. Στη συνέχεια ακούσαμε ότι μπορεί να οδηγεί για την Audi στο Le Mans και τους αγώνες αντοχής το 2015, πριν κάνει την επιστροφή του στην F1 με μια απροσδιόριστη ομάδα το 2016. Επίσης, το σενάριο αυτό εξηγεί γιατί ο Ισπανός είναι τόσο χαλαρός ενώ δεν γίνεται τίποτα και δείχνει να έχει ασυνήθιστη αυτοπεποίθηση.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Audi προσέλαβε πρόσφατα τον πρώην Team Manager της Ferrari Stefano Domenicali, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία στους αγώνες αντοχής και το Le Mans.

Η ιστορία Audi στη Formula One θα αναθερμάνει επίσης μία 75χρονη αντιπαλότητα με τους συμπατριώτες της στη Mercedes, οι οποίοι αυτή τη στιγμή στη Formula κάνουν ότι η έχει κάνει η Audi στο Le Mans για αρκετό καιρό τώρα: Κυριαρχούν.

Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς το σενάριο Audi στην F1 δείχνει τόσο αληθινό όσο και αυτό που θέλει την Ferrari να μπαίνει στους αγώνες αντοχής με δικό της αυτοκίνητο.