ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: To i8 είναι το Car of the Year για το Top Gear

BMW: To i8 είναι το Car of the Year για το Top Gear

Το BMW i8 αναδείχτηκε παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014 από το περιοδικό Top Gear.

Το συντακτικό επιτελείο του Top Gear έπλεξε το εγκώμιο του BMW i8 για τις πολλαπλές ικανότητές του. Το plug-in υβριδικό μοντέλο αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό, τελικά όμως επικράτησε σαν συνολικός νικητής αφήνοντας πίσω άλλα premium και πολυτελή μοντέλα.

Ο τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.5 L σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν συναρπαστική επιτάχυνση και οδηγική απόλαυση, διατηρώντας τις εκπομπές CO2 κάτω από 49g/km και την κατανάλωση μικτού κύκλου στα 135mpg χάρη στη φιλοσοφία BMW EfficientDynamics.

Ο Charlie Turner, Αρχισυντάκτης του περιοδικού Top Gear, δήλωσε: «Το BMW i8 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του αυτοκινήτου και είναι η απόδειξη ενός συναρπαστικού μέλλοντος. Το i8 είναι το είδος του αυτοκινήτου που οφείλουμε να τιμούμε, ένα όμορφο όραμα του μέλλοντος, με ‘σάρκα και οστά σήμερα’. Ολόκληρη η ομάδα ανακήρυξε ομόφωνα το BMW i8 σε Αυτοκίνητο της Χρονιάς του Top Gear, κάτι που επιτείνει την επιτυχία».

Το Top Gear είναι από τα παγκοσμίως ισχυρότερα περιοδικά αυτοκίνησης και lifestyle και πέραν της αυθεντικής Βρετανικής έκδοσης, κυκλοφορεί σε 31 διεθνείς εκδόσεις. Ο διαδικτυακός τόπος του περιοδικού συγκεντρώνει 5.5 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, ενώ το κανάλι του στο YouTube έχει 3.9 εκατομμύρια συνδρομητές καθώς η σελίδα του στο Facebook απαριθμεί σχεδόν 24 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Πωλήσεις & Μάρκετινγκ BMW, δήλωσε: «Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι το BMW i8 έμελλε να γίνει ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και ο αριθμός των παραγγελιών δείχνει πόσο επιθυμητό είναι στους πελάτες. Περίοπτες διακρίσεις όπως αυτή του περιοδικού Top Gear αποδεικνύουν ότι τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης και από τη βιομηχανία. Το 2015, τα BMW i3 και i8 θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε μία ηγετική θέση στην αγορά ως ο πλέον δημοφιλής και καινοτόμος κατασκευαστής premium οχημάτων στον κόσμο».

Σχετικές ειδήσεις