F1 Red Bull: Αν η Renault αποχωρίσει θα αναγκαστούμε να φύγουμε και εμείς

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η Red Bull έκανε γνωστό, δια στόματος του γενικού διευθυντή της, Cristian Horner, ότι δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει δικό της κινητήρα και πως θα έχει πρόβλημα παραμονής στην F1 αν η Renault σταματήσει την διανομή μονάδων ισχύος.

Η ομάδα από την Αυστρία ενδέχεται να αναγκαστεί να μείνει εκτός της Formula 1, εάν αποχωρήσει η Renault, η οποία παρέχει σε αυτήν μονάδες ισχύος. «Δεν έχουμε πρόθεση να γίνουμε κατασκευαστες μονάδων ισχύος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Horner, με δηλώσεις του ενόψει του Grand Prix της Μαλαισίας, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ομάδας, η οποία αμφισβητείται τελευταία, λόγω της έντασης στις σχέσεις της Red Bull με τη Renault.

Ο Horner υπογράμμισε ότι, εάν η Renault αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Formula 1, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό ο εκτελεστικός διευθυντής της, Cyril Abiteboul, τότε ίσως η Red Bull δεν μπορέσει να βρει κάποια εναλλακτική λύση. Ο Βρετανός είπε ότι αυτό εννοούσε ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Helmut Marko, όταν είχε αφήσει να εννοηθεί, μετά το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στην Αυστραλία (15/3), ότι η ομάδα θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη Formula 1.

«Εάν βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα μπορούσαμε τελικά να μείνουμε χωρίς κάποιον να μας δίνει τους κινητήρες... μπορείς στην πραγματικότητα να αναγκαστείς να αποχωρήσεις από το άθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Horner. Ο Βρετανός εξέφρασε την άποψη ότι η Mercedes θα αρνηθεί σίγουρα να δώσει μονάδες ισχύος στη Red Bull και πως η ομάδα του είναι απίθανο να βρεθεί σε θέση να πάρει μονάδα ισχύος της Ferrari, την ώρα που η Honda έχει αποκλειστική συμφωνία με τη McLaren.

Όμως, ο Horner έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Red Bull, η οποία έχει δεσμευθεί στη Formula 1 έως το 2020, θέλει να συνεχίσει, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Red Bull θέλει να αγωνιστεί, η Red Bull θέλει να είναι στη Formula 1 και θέλουμε να προσπαθήσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάποια από τα θέματα που μαστίζουν αυτή τη στιγμή το άθλημα».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved