Παν.Πρωτάθλημα Ράλλυ: 48ο Δ.Ε.Θ.: Φιλιππίδης – Μαχαιράς οι νικητές (photos)

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Μετά από έξι ειδικές διαδρομές, 88,5 αγωνιστικά χιλιόμετρα και πολλές συγκινήσεις, οι νικητές του Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Φιλιππίδης – Μαχαιράς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Μόλις τα 12 από τα 23 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα, που διοργάνωσε ο ΑΟΘ με την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης είδαν τη ράμπα του τερματισμού. Νικητές ήταν οι Φιλιππίδης – Μαχαιράς (Mitsubishi Lancer Evo IX), δεύτεροι οι Βελάνης – Βελάνης (Mitsubishi Lancer Evo IX) και τρίτοι γενικής οι Πλάγος – Ρέντης (Peugeot 106 S16).

Ο αγώνας, ήταν ο 4ος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και ο 3ος του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Τα 23 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε γνωστές Ειδικές Διαδρομές όπως τα Πετροκέρασα, το Παλαιόκαστρο και το Λιβάδι, καθώς φυσικά και στην Ειδική Διαδρομή "Χολομώντας" που θεωρείται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφάλτινες της Ελλάδας.

Έχοντας ως τοποθεσία Εκκίνησης και Τερματισμού την Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., ο ομώνυμος αγώνας είχε μεγάλο συναγωνισμό και μάχες. Μετά από 6 Ειδικές Διαδρομές και 88,55 αγωνιστικά χιλιόμετρα, νικητές επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Mitsubishi Lancer EVO IX), στην πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα στο Πρωτάθλημα.

Τους νικητές, ακολούθησαν οι Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι με αυτό το αποτέλεσμα, ανέβηκαν στη 2η θέση της κατάταξης του Πρωταθλήματος, πίσω από τους Λάμπρο Κύρκο-Γιώργο Πολυζώη, οι οποίοι δε συμμετείχαν στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Στο βάθρο των νικητών, βρέθηκαν και οι νικητές της Κατηγορίας F2 Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Peugeot 106 S16). Το πλήρωμα σημείωσε χρόνους επιπέδου γενικής και σε συνδυασμό με εγκαταλείψεις ορισμένων πληρωμάτων κορυφής, έφτασε μέχρι το podium της γενικής.

Τέταρτοι γενικής, δεύτεροι στην F2 και πρώτοι στην Α7 οι Βαλαβάνης – Καπάρας με Honda Civic Type R. Πέμπτοι γενικής, δεύτεροι στην Α6, τρίτοι στην F2 και πρώτο πλήρωμα Α.Ο.Θ. οι Κουμποτής – Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16. Έκτοι γενικής και δεύτεροι στην Α7 οι Μπαξεβανάκης – Μπαξεβανάκης με Honda Civic Type R. Έβδομοι γενικής και τρίτοι στην Α6 οι Διαμαντόγλου – Ασπρόμουγγος με Suzuki Ignis. Όγδοοι γενικής οι Αναγωνστάκης – Μαύρος με Suzuki Swift και ένατοι γενικής τρίτοι στην Α7 οι Μπακιρτζόπολυος – Θωμόπουλος με Peugeot 206 RC. Την τελευταία τριάδα της γενικής συμπληρώνουν τα πληρώματα Σταυρίδης – Κωνσταντινίδης με Peugeot 106 Rallye, Κούκας – Τούπας Peugeot 205 και Αναστασοβίτης – Aναστασοβίτης με Opel Astra GSi 16V.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved