ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χαμηλοί τόνοι από Φέτελ

Χαμηλοί τόνοι από Φέτελ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού τίτλου, που θα αποτελεί και τον δεύτερο συνεχόμενο της καριέρας του...

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού τίτλου, που θα αποτελεί και τον δεύτερο συνεχόμενο της καριέρας του.

Μετά την χθεσινή επιτυχία του στη Μόντσα, όπου πανηγύρισε το 2008 την «παρθενική» νίκη της καριέρας του, ο Γερμανός αύξησε την διαφορά από τους «διώκτες» του, η οποία είναι πλέον 112 βαθμοί από τον δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο (284 έναντι 172), ενώ ακολουθούν οι Γουέμπερ και Τζένσον Μπάτον με 167.
Δεδομένου ότι απομένουν μόλις έξι αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (και άρα βρίσκονται υπό διεκδίκηση συνολικά 150 βαθμοί για την πρώτη θέση), ο Αλόνσο θα πρέπει να πάρει τέσσερις νίκες και άλλους 13 βαθμούς στα δύο εναπομείναντα γκραν πρι, προκειμένου να στεφθεί για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ, παράλληλα, και ο Φέτελ θα πρέπει να μην βαθμολογηθεί σε έξι διαδοχικούς αγώνες! Αυτό δεν έχει συμβεί από τότε που ο Γερμανός εντάχθηκε στο δυναμικό της Red Bull, άρα το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει το ίδιο απίθανο με το να πάρει ο Αλόνσο τέσσερις νίκες στους εναπομείναντες έξι αγώνες.

Όμως, ο Φέτελ, του οποίου το «χειρότερο» φετινό πλασάρισμα είναι η τέταρτη θέση στο γερμανικό γκραν πρι, δεν κάνει ακόμα λόγο για κατάκτηση του φετινού τίτλου.
«Δεν σκέφτομαι έτσι. Εάν περιμένεις υπερβολικά πολλά, απογοητεύεσαι εύκολα και προτιμώ να εκπλήσσομαι. Θα κάνουμε ξανά το καλύτερο δυνατό στην Σιγκαπούρη» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Φόρμουλα Ένα.

Πέρυσι ο Φέτελ κατάφερε να πάρει τον τίτλο από τον Αλόνσο, ο οποίος ήταν το φαβορί πριν από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αμπού Ντάμπι. Ο Γερμανός δεν πανηγυρίζει ακόμη, ωστόσο παραδέχεται ότι θέλει να πετύχει το «ριπίτ».
«Για τον εαυτό σου, πιστεύεις σε αυτό που μπορείς να πετύχεις και αυτό που θέλεις να πετύχεις. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να κατακτήσουμε ξανά και τους δύο τίτλους και νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση για να το πετύχουμε» επισήμανε, για να καταλήξει:
«Επίσης, ξέρω πολλούς εδώ στα πάντοκ που θα ήθελαν να είναι στην θέση μας, αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμη. Και ενθυμούμενοι την περυσινή σεζόν, όπου ο τίτλος των οδηγών κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα από ίσως όχι τον πιό πιθανό νικητή, τότε όλα είναι ακόμη δυνατά και πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και να παλέψουμε έως ότου αποκλειστεί η τελευταία μαθηματική ελπίδα».