Η σύγχρονη «κλούβα» της VW ανανεώνεται και γίνεται high tech

Newsbomb

Διαχρονικά όλες οι γενιές του Transporter της Volkswagen ήταν πρακτικές, λύνοντας τα χέρια επαγγελματιών και όχι μόνο. Η τελευταία αποκτά πλέον και υψηλή τεχνολογία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πασίγνωστη σειρά των βαν της VW είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Παρουσιάστηκε πριν από περίπου 60 χρόνια ως T1 και στις 6 αυτές δεκαετίες γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία -σε όλες τις εκφάνσεις και εκδόσεις της, επαγγελματικές και επιβατικές- ξεπερνώντας τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Για αυτό και είναι το πιο εμπορικό βαν όλων των εποχών!

Η 6η γενιά του μοντέλου διατίθεται από το 2016 και στη Γενεύη και την έκθεσή της η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει το T6.1 που ξεχωρίζει από την φρεσκαρισμένη εμφάνιση χάρη σε ανανεώσεις στα σημεία. Ειδικά οι διαθέσιμες διχρωμίες προσδίδουν μια ρετρό αύρα, όπως στο μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες μας. Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων(!) 10,25 ιντσών και στο κέντρο του ταμπλό μια μικρότερη οθόνη 9,2 ιντσών, που είναι βασικό στοιχείο του συστήματος πολυμέσων MIB3.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Την κίνηση του Τ6.1 αναλαμβάνει ένας turbo diesel 2.000 κυβικών με τρεις εκδόσεις ισχύος, με 90, 110 και 150 ίππους. Για όσους θέλουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις υπάρχει και η έκδοση Bi-TDΙ με 200 ίππους, ενώ τα κιβώτια, ανάλογα με τον κινητήρα, είναι είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Προαιρετικά υπάρχει και τετρακίνηση.

Ενδιαφέρον είναι πως η VW συνεργάστηκε με την ABT προκειμένου να έχει στη γκάμα του βαν της και καθαρά ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία είτε 38,8 είτε 77,6 kWh και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved