ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επέστρεψε στη Formula 1 ο Ραϊκόνεν!

Επέστρεψε στη Formula 1 ο Ραϊκόνεν!

Στην Williams τον περιμέναμε, στην Lotus Renault GP κατέληξε. Όπως και να έχει, η χρονιά κλείνει με μια πολύ σπουδαία είδηση για τον χώρο της Formula 1!

Ο Κίμι Ραϊκόνεν συμφώνησε με την ομάδα από το Οξφορντσάιρ και αυτή με την σειρά της ανακοίνωσε την μεγάλη επιστροφή του οδηγού στην F1 ως το 2014.

Ο «Iceman» θα βρίσκεται στο τιμόνι της Lotus Renault GP, αφού πρώτα πέρασε ένα διάστημα δύο ετών που δοκίμασε την τύχη του σε ότι μηχανοκίνητο άθλημα υπήρχε… (WRC και Nascar για την ακρίβεια).

Ο Ραϊκόνεν ή «Iceman» έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα το 2007 με την ομάδα της Ferrari και έχει συνολικά 18 νίκες από το 2001 που έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Sauber, ενώ έφτασε και δυό φορές ακόμα κοντά στον τίτλο με την ομάδα της McLaren.

kimilot

O Ραϊκόνεν στις πρώτες του δηλώσεις είπε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Formula 1 μετά από 2 χρόνια. Ευχαριστώ πολύ τη Lotus Renault GP που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ο χρόνος που πέρασα στο WRC ήταν πολύ χρήσιμος για την καριέρα μου ως οδηγός αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός πως η ανάγκη μου για Formula 1 έχει μεγαλώσει. Ήταν μια εύκολη απόφαση να επιστρέψω με τη Lotus Renault GP καθώς έχω εντυπωσιαστεί από τη φιλοδοξία της ομάδας. Τώρα είμαι έτοιμος να παίξω το ρόλο μου στη βελτίωσή της».

KimiRaikkonenLotusRenault01

Μένει πλέον να φανεί ποιανού την θέση θα «φάει» ο Φιλανδός καθώς Σένα και Πετρόφ δεν θέλουν να φύγουν από την ομάδα, αλλά όλα δείχνουν πως την έξοδο την βλέπει πιο κοντά ο ανιψιός του αείμνηστου Άιρτον Σένα, καθώς ο Ρώσος έχει φέρνει χορηγούς… δηλαδή λεφτά…

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε και την επιστροφή του Κούμπιτσα στην ομάδα, αν και φήμες αναφέρουν πως ο Πολωνός πιλότος έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Ferrari.