H Renault προγραμματίζει 8 νέα ηλεκτρικά μοντέλο με επίκεντρο το Zoe

Newsbomb

Το Zoe της Renault είναι εδώ και χρόνια το ηλεκτρικό μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και η δεύτερη γενιά του αναμένεται το καλοκαίρι.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πρώτη γενιά του ηλεκτρικού μοντέλου της Renault, του Ζoe, ολοκληρώνει τον κύκλο της και έτσι το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί η καινούργια. Η οποία θα αποτελεί εξέλιξη της τρέχουσας και θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο, που στην πορεία θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μικρά και μικρο- μεσαία μοντέλα της κοινοπραξίας των Renault- Nissan- Mitsubishi.

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου θα υιοθετηθούν και πολλά στοιχεία από το νέο Clio, προκειμένου να μην υπάρχουν παράπονα αναφορικά με την ποιότητα όπως στο νυν Zoe.

Η γαλλική εταιρεία πάντως μέχρι το 2022 προγραμματίζει συνολικά 8 νέα ηλεκτρικά μοντέλα με το κορυφαίο να έχει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων, ενώ ο επικεφαλής της Jean-Christophe Kugler δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό πως πιστεύει ότι «το ψυχολογικό όριο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στον πραγματικό κόσμο είναι τα 300 χιλιόμετρα».

Σε αυτά τα 8 νέα μοντέλα περιλαμβάνεται και η City K-ZΕ που θα παρουσιάσει η Renault στην έκθεση της Σαγκάης και προορίζεται για την αφορά της Κίνας. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό υπερ- μίνι με νεανική εμφάνιση και αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved