ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα τέλεια καθίσματα εκτός και εντός πίστας είναι συλλεκτικά!

Τα τέλεια καθίσματα εκτός και εντός πίστας είναι συλλεκτικά!

Ένα από τα στοιχεία που σε κάνουν να αισθάνεται άνετα σε ένα αυτοκίνητο, ειδικά αν οδηγείς γρήγορα, είναι τα καθίσματα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Recaro είναι μια εταιρεία που έχει καθιερωθεί τόσο στους αγώνες όσο και στα σπορ μοντέλα κατασκευάζοντας σπέσιαλ καθίσματα. Τι το ξεχωριστό έχουν αυτά; Καταρχήν στη γρήγορη οδήγηση προσφέρουν κορυφαία πλευρική στήριξη ώστε το σώμα του οδηγού να μη γλιστρά δεξιά -αριστερά. Επίσης το σώμα αγκαλιάζεται και προστατεύεται με το προσκέφαλο να είναι (συνήθως) ενσωματωμένο στην πλάτη.

Η Recaro λοιπόν παρουσίασε πρόσφατα καινούργια καθίσματα με την ονομασία Sportster CS που εντάσσονται στη σειρά Nürburgring Edition, για τα οποία αναφέρει πως έχουν ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας κατασκευή, ειδική επένδυση από μαλακό, μαύρο δέρμα μεγάλης αντοχής και πολύ μικρό βάρος χάρη στην εκτενή χρήση ελαφρών υλικών όπως είναι το αλουμίνιο.

Τα καθίσματα Sportster CS θα είναι διαθέσιμα τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό προσφέροντας πολλαπλές ρυθμίσεις, θερμαινόμενη επιφάνεια (αν και στην πίστα δεν χρειάζεται), προαιρετικά πλευρικό αερόσακο και ειδικό λογότυπο με εξατομικευμένη αρίθμηση. Και αυτό γιατί θα κατασκευαστούν μόλις 999 φορές και βέβαια δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου φτηνά -λόγω και του συλλεκτικού τους χαρακτήρα. Δηλαδή όποιος προλάβει, πρόλαβε…