ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Apple ανακοίνωσε νέα έκδοση του CarPlay

H Apple ανακοίνωσε νέα έκδοση του CarPlay

Στην ετήσια παγκόσμια συνάντηση των devolοpers (WWDC) η Apple ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων και το καινούργιο CarPlay

Του Γιάννη Σκουφή

Από τη στιγμή που τα συστήματα infotainment παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στα σύγχρονα μοντέλα και το CarPlay της Apple, όπως και το Android Auto περιλαμβάνονται πολλές φορές στο βασικό εξοπλισμό είναι απόλυτα λογικό οι τεχνολογικοί κολοσσοί να παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα νέες εκδόσεις τους.

Αυτό έκανε πρόσφατα η Apple για το CarPlay της, το οποίο θα βασίζεται στο iOS13, το νέο τη λειτουργικό σύστημα και θα έχει -πρόκειται για την πιο σημαντική αλλαγή του- ένα επιπλέον επίπεδο στο μενού του. Σε αυτό θα μπορούν να απεικονίζονται ταυτόχρονα αλλά και να είναι λειτουργικές αρκετές εφαρμογές. Όπως π.χ. μουσική, χάρτες και ειδοποιήσεις.

Ταυτόχρονα έχουν γίνει βελτιώσεις και στους χάρτες (Maps), ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Αμερικανικής εταιρείας οχήματά της έχουν καλύψει περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα προκειμένου να συλλέξουν νέα δεδομένα. Έτσι πλέον η πλοήγηση με νούμερα δρόμων ή με κτίρια θα είναι πλέον ακόμα πιο ακριβής, ενώ εμφανώς καλύτερη θα είναι και για τους πεζούς.

Οι ανανεωμένοι χάρτες θα είναι διαθέσιμοι προς τα τέλη του 2019 και καταρχήν στις ΗΠΑ, ενώ το καινούργιο CarPlay το φθινόπωρο.