Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Novitec αναβαθμίζει ακόμη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Newsbomb

H γερμανική εταιρεία βελτιώσεων δεν αναλαμβάνει μόνο σπορ μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες αλλά και ηλεκτρικά όπως το Tesla Model 3.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέχρι τώρα έχουμε δει αρκετά δείγματα αναβαθμίσεων της Novitec σε σπορ μοντέλα με τα σήματα των Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati, μέχρι και της Rolls-Royce! Ωστόσο, οι Γερμανοί αναλαμβάνουν και το tuning ηλεκτρικών μοντέλων προσφέροντας ανάλογα πακέτα για τα Tesla Model S και Model X.

Πρόσφατα συμπεριέλαβαν στη γκάμα τους και το Model 3 που βλέπετε και στις φωτογραφίες, ενώ όταν λέμε tuning, μην περιμένετε κάποια αναβάθμιση ισχύος, καθώς στα ηλεκτρικά είναι πολύ δύσκολο να επέμβει κανείς στο σύστημα πρόωσης και να μην υπάρχουν συνέπειες. Βλέπετε τα πράγματα δεν είναι τόσο «απλά» όπως π.χ. σε ένα συμβατικό κινητήρα της με τοποθέτηση ενός τσιπ) μιας και στα ηλεκτρικά δεν είναι να πειραματίζεται κανείς με τις μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά ισχύος.

Πάντως τα πακέτα της Novitec αρκούν για να μεταμορφώσουν το Model 3 σε μία σπορ μηχανή. Έτσι οι αλλαγές περιλαμβάνουν διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως ένα διακριτικό πίσω σπόιλερ, έναν διαχύτη, πλαϊνά skirts, καθώς και ειδικής σχεδίασης ζάντες 21 ιντσών από την Vossen με λάστιχα έως 295/25 σε συνδυασμό με κόκκινες δαγκάνες φρένων κ.α. Ο πελάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 72 διαφορετικά χρώματα για τους τροχούς, σε ματ ή με λάκα βαφή.

Η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 30 χιλιοστά -υπάρχει και προαιρετική σπορ αλουμινένια ανάρτηση με μείωση της απόστασης κατά 40 χιλιοστά- με αποτέλεσμα η Novitec να κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου κατά 7% στις μεγάλες ταχύτητες προσφέροντας μερικά επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας. Όσα και αν είναι αυτά σε ένα ηλεκτρικό έχουν πάντα μεγάλη σημασία. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φόρτιση…

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου καθώς επίσης και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί: