Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Nissan IMk EV προλογίζει τα αυτοκίνητα πόλης του μέλλοντος

Newsbomb

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης θα ξεχωρίζουν με την άμεση και ισχυρή επιτάχυνσή τους με το που θα πατά ο οδηγός τους το δεξί πεντάλ.

Του Γιάννη Σκουφή

Κομψό, high tech και γρήγορο στις επιταχύνσεις. Αυτή είναι η ταυτότητα του ηλεκτρικού πρωτότυπου IMk της Nissan που μας δίνει μια πρώτη εικόνα αφενός για τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούνται κυρίως στις αστικές μετακινήσεις και αφετέρου για την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της ιαπωνικής εταιρείας. Ταυτόχρονα δείχνει και το όραμά της για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και συνδέονται με την κοινωνία.

Η εμφάνιση και οι αναλογίες του IMk αντικατοπτρίζουν μια μινιμαλιστική αισθητική, βασισμένη στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan, που ονομάζεται Timeless Japanese Futurism. Ταυτόχρονα στο σχεδιασμό έχει ενσωματωθεί και το ιαπωνικό DNA, με τους προφυλακτήρες, τους τροχούς, τα λάστιχα, τα παράθυρα, τα πίσω προβολείς και η οροφή δανείζονται στοιχεία από τα ρέοντα μοτίβα του mizuhiki, ενός λεπτού σπάγκου, φτιαγμένου από Ιαπωνικό ρύζι.

Η καμπίνα του Nissan IMk είναι ένας νέος τύπος «δωματίου» που αποπνέει την ατμόσφαιρα ενός καφέ ή ενός σαλονιού, ενώ οι σημαντικές πληροφορίες για την οδήγηση, όπως η ταχύτητα του οχήματος και οι οδηγίες πλοήγησης, εμφανίζονται «midair», μέσω μιας οθόνης χωρίς πρίσμα. Οι προσαρμοσμένες πληροφορίες διαβιβάζονται στον οδηγό μέσω ολογραφικών ενδείξεων.

Ακριβώς όπως τα δημοφιλή καφέ προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi για να διατηρούν τους πελάτες συνδεδεμένους, το IMk κρατά τους επιβαίνοντες συνεχώς online, με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους και την τεχνολογία Nissan Invisible-to-Visible (I2V), η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα τις οποίες και συνδυάζει με δεδομένα από το cloud. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται τι είναι μπροστά, ακόμα και να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία. Για να καταστεί η οδήγηση πιο ευχάριστη, η καθοδήγηση προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τρόπο, μέσω των avatars που εμφανίζονται εντός του αυτοκινήτου.