Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα αγοράζατε αυτή τη συλλεκτική Mercedes SLR McLaren Stirling Moss;

Newsbomb

O Stirling Moss έχει κλείσει πλέον τα 90 του χρόνια και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου.

Του Γιάννη Σκουφή

Έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς οδηγούς στη Φόρμουλα 1, o οποίος με 16 συνολικά νίκες δεν κατάφερε να πάρει έναν παγκόσμιο τίτλο την περίοδο από το 1951 έως το 1961 που μετείχε στο πρωτάθλημα.

Έχει αγωνιστεί με τις Mercedes, Maserati, Lotus κ.α. ενώ συμμετείχε και σε πολλές άλλες διοργανώσεις, όπως στο Mille Miglia. Το 1962 είχε ένα τρομακτικό ατύχημα και μετά από 525 αγώνες με 84 διαφορετικά αυτοκίνητα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας στη συνέχεια στενή συνεργασία με τη Mercedes.

Εξού και η SLR Stirling Moss που βλέπετε, η οποία είχε παρουσιαστεί το 2009 στο Detroit και παράχθηκε μόλις 75 φορές. Το ιδιαίτερο στοιχείο της είναι η απουσία οροφής και παρμπρίζ παραπέμποντας στα αγωνιστικά της εποχής του Moss.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο turbo V8 της SLR με 650 ίππους, 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,5 δεύτερα και τελική 350 χλμ./ώρα. Αν βέβαια μπορεί κανείς να αντέξει τον αέρα με αυτά τα χιλιόμετρα…

Η τιμή πώλησης της Mercedes SLR McLaren Stirling Moss ξεκινά από τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση στο Ντουμπάι με μόλις 507 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.