Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford κατασκευάζει μοναδικά μπουλόνια για ζάντες με χρήση της φωνής του οδηγού

Newsbomb

Η φωνή θεωρείται βιομετρικό δεδομένο και με τη βοήθειά της κατασκευάζονται 3D εξατομικευμένα μπουλόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα συστήματα ασφαλείας των σύγχρονων μοντέλων δυσκολεύουν τους κλέφτες στην κλοπή των αυτοκινήτων -δεν την καθιστούν όμως σε καμία περίπτωση αδύνατη- με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να στρέφονται πολλές φορές στην κλοπή εξαρτημάτων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι ζάντες και ας έχουν μπουλόνια ασφαλείας, μιας και οι κλέφτες κατορθώνουν να βρουν το κατάλληλο κλειδί.

Προκειμένου να καταστήσει την κλοπή των ζαντών όσο το δυνατόν πιο δύσκολή γίνεται η Ford χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που έχει εξελίξει μαζί με την εταιρεία EOS. Ο οδηγός λοιπόν λέει μια φράση, π.χ. «το αυτοκίνητό μου είναι μια Ford Mustang» και από τη στιγμή που η φωνή θεωρείται βιομετρικό δεδομένο και άρα μοναδική αναλύεται, προκύπτει ένα μοναδικό ηχητικό δεδομένο το οποίο μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σχέδιο.

Το σχέδιο αυτό μετατρέπεται σε κύκλο και με εκτύπωση 3D προκύπτουν μπουλόνια με μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ μαζί τους κατασκευάζεται και το αντίστοιχο κλειδί που επιτρέπει το λύσιμο ή το σφίξιμό τους.

Η χρήση της φωνής πάντως δεν είναι υποχρεωτική, μιας και ο κάτοχος του αυτοκινήτου μπορεί να παραγγείλει μπουλόνια που έχουν το περίγραμμά τους προκύπτει π.χ. από τα αρχικά του ονόματός του ή από ότι άλλο θέλει.