Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το εντυπωσιακό ανοιχτό αυτοκίνητο που οδηγεί ο Nico Rosberg;

Newsbomb

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 είναι πλέον youtuber και παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από διάσημα και μη αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Το 2016 ο Nico Rosberg πέτυχε το στόχο του κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στη Φόρμουλα 1, ο οποίος έμελλε να είναι και ο τελευταίος μιας και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή του, καθώς όπως είχε πει υπάρχουν και άλλα να κάνεις στη ζωή πέρα από την F1.

Μια από τις νέες δραστηριότητες του Rosberg είναι να πηγαίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου που έχουν κάποια σχέση με τα αυτοκίνητα. Έτσι έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ πετυχημένο youtuber, που έχει ήδη 667 χιλιάδες συνδρομητές στο κανάλι του, ενώ το τελευταίο του βίντεο έχει γράψει ήδη σχεδόν 800 χιλιάδες προβολές,

Λογικό και αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς πως ο Rosberg μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello και μιλά με δέος για την ιταλική μάρκα και την αγωνιστική της ομάδα, τη διάσημη Scuderia, που αντιμετώπιζε στις πίστες.

Στη συνέχεια περιηγείται στο μουσείο της Ferrari και αναφέρεται σε κλασικά μοντέλα της μάρκας, ενώ μετά από ένα μικρό διάλλειμα με σπαγγέτι, δεν ξεχνά να αναφερθεί στο Michael Schumacher. Στη συνέχεια ξεκινά για μια βόλτα με μια F8 Tributo, ενώ το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο που οδηγεί μπορείτε να το δείτε από το 6ο λεπτό του βίντεο και μετά

Και αυτό γιατί ο Nico Rosberg κάθεται πίσω από το τιμόνι μίας Monza SP1. Πρόκειται για ένα πολύ ειδικό και σπάνιο αυτοκίνητο με ρετρό σχεδίαση, που κινείται από τον κλασικό V12 της εταιρείας που όπως και στην 812 Superfast έτσι και εδώ αποδίδει 810 ίππους -το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση μόλις 2,9 δευτερολέπτων- και θα παραχθεί μόλις 499 φορές. Η τιμή αγοράς της, όπως άλλωστε και της διθέσιας SP2, θα είναι περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ.