ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα τατουάζ σε ένα… αυτοκίνητο;

Newsbomb

Η Lexus συνεργάστηκε με την tattoo artist Claudia De Sabe και το επιτελείο της για να φιλοτεχνήσουν ένα ξεχωριστό UX.

Tου Γιάννη Σκουφή

Το UX είναι το μικρότερο SUV της Lexus και είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως «καμβάς» προκειμένου να δημιουργηθεί πάνω του ένα τεράστιο τατουάζ.

Φυσικά αυτό δεν έγινε με την κλασική βελόνα που χρησιμοποιείται στα συνηθισμένα τατουάζ στο δέρμα, αλλά με ένα ειδικό εργαλείο (Dremel) προκειμένου να χαραχθεί πάνω στο αμάξωμα ένα έργο χαρακτηριστικό της ιαπωνικής κουλτούρας που αντιπροσωπεύει την καλοτυχία και την ευτυχία.

Αυτό το μοναδικό Lexus UX μπορεί να μην διατίθεται προς πώληση, αλλά αν υπήρχε μια εκτίμηση τιμής αυτή θα ήταν τουλάχιστον 150.000 ευρώ. Και αυτό επειδή στη διακόσμησή του αφιερώθηκαν εκατοντάδες ώρες. H Claudia De Sabe, προτού ξεκινήσει να δημιουργεί, χρειάστηκε να αφαιρέσει την βαφή του αμαξώματος μέχρι να φανεί το μέταλλο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε πάνω από 5 κιλά ειδικού χρώματος προκειμένου να ολοκληρώσει όλο αυτό το έργο τέχνης. Με το χέρι.

«Όταν γίνεται ένα τατουάζ σε κάποιο άτομο, πρέπει να σκεφτείς τους μύες και τον ιστό κάτω από το δέρμα», είπε η Claudia. «Με το αυτοκίνητο αυτό είχε να κάνει με τον τρόπο που το αμάξωμα αλλάζει σχήμα και τις γωνίες του. Το βασικό για το τατουάζ του Lexus UX και ο λόγος για τον οποίο αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα μοναδικό έργο, είναι το αεροδυναμικό του σχήμα. Τα πάντα είναι τόσο δυναμικά και όμορφα. Ήταν ένας τέλειος συνδυασμός για την όλη ιδέα», πρόσθεσε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved