Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Είναι το Tesla Model 3 πιο γρήγορο από μια Yamaha R6;

Newsbomb

Τα βίντεο με κόντρες ηλεκτρικών αυτοκινήτων με συμβατικά είναι από τα δημοφιλέστερα στο YouTube. Τι θα λέγατε και για ένα με μια μοτοσικλέτα;

Του Γιάννη Σκουφή

Η Tesla έχει καταφέρει αυτό που άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες πασχίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Τι είναι αυτό; Κάθε τι που συμβαίνει και σχετίζεται με κάποιο μοντέλο της να γίνεται viral στο διαδίκτυο. Πόσο μάλλον μια κόντρα στην οποία πρωταγωνιστεί το Model 3 απέναντι σε μια Yamaha R6.

O χώρος διεξαγωγής της αναμέτρησης ήταν μια ειδικά διαμορφωμένη ευθεία στο Τουσόν της Αριζόνα όπου θεωρητικά θα μπορούσε να στοιχηματίσει κανείς πως η Yamaha R6 θα άφηνε πίσω της το Tesla. Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιο ελαφριά και ο τετρακύλινδρός της των 599 κυβικών αποδίδει 177 ίππους.

Έτσι η R6 χρειάζεται λιγότερα από 3,0 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ το Model 3 που στήθηκε απέναντι της ήταν η top έκδοση Performance με τους 585 ίππους που χρειάζεται 3,4 δεύτερα για την ίδια διαδικασία.

Όμως όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το Tesla απλά εκτοξεύεται προς τα εμπρός και αφήνει πολύ πίσω τη Yamaha. Αυτό μάλιστα που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η πολύ μεγάλη διαφορά που δημιουργήθηκε από τα πρώτα κιόλας μέτρα και στη συνέχεια μεγάλωνε διαρκώς.

Ακόμα και αν ο αναβάτης της Yamaha καθυστέρησε στην εκκίνηση για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται το πόσο εκρηκτική είναι η επιτάχυνση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ειδικά όταν υπάρχει και τετρακίνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αριθμός σοκ: 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα