Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti Baby II Electric Type 35 είναι ένα παιχνίδι για μικρούς… και μεγάλους! (vid)

Newsbomb

Αν το όνειρο σας είναι να αποκτήσετε κάποια στιγμή μια αυθεντική Bugatti, τότε μπορείτε να το κάνετε καταβάλλοντας από 30.000 ευρώ

Του Γιάννη Σκουφή

Με 30.000 ευρώ, που είναι ένα ποσό που δεν καλύπτει ούτε ένα καινούργιο σετ ελαστικών για τη Chiron ή τη Veyron, μπορείτε να πάρετε μια υπό κλίμακα κλασική Bugatti στη βασική της έκδοση. Και αυτό γιατί υπάρχει και η Vitesse των 40.000 ευρώ αλλά και η κορυφαία Pur Sang που πλησιάζει τις 60.000 ευρώ!

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται προκλητικά για την συντριπτική πλειονότητα που διαθέτει πολύ λιγότερα χρήματα για να αγοράσει ένα κανονικό αυτοκίνητο που θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησής του, αλλά ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια Bugatti. Που είναι εξωφρενικά ακριβή ακόμα και όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι.

Η Baby II, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην κλασική Type 35 και η αρχέτυπη Baby είχε κατασκευαστεί από τον Ettore Bugatti ως γενέθλιο δώρο στον τετράχρονο γιό του. Μάλιστα ήταν αρκετά δημοφιλής και κατασκευαζόταν από το 1927 έως και το 1936.

Η σύγχρονη Baby II είναι μια σμίκρυνση της Type 35 κατά 75% και κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Little Car Company. Η βασική έκδοσή της έχει μπαταρία 1,4 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 1,34 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς και εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα, η οποία ανεβαίνει στα 45 χλμ./ώρα όταν επιλεγεί το πρόγραμμα Expert. Υπάρχει και οι μεγαλύτερες με μπαταρία 2,8 kWh και ισχύ 13,4 ίππων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 70 χλμ./ ώρα!

Το πως πάει στο δρόμο μπορείτε να το δείτε στο παραπάνω βίντεο.