Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το αγαπημένο αυτοκίνητο του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι μια ανοιχτή Corvette του 1967

Newsbomb

Ο Τζο Μπάϊντεν είναι δηλωμένος οπαδός του αυτοκινήτου και της ταχύτητας.

Του Γιάννη Σκουφή

Στη σελίδα του Τζο Μπάιντεν στο Twitter έτρεχε μια καμπάνια διάρκειας 80 δευτερολέπτων στην οποία εμφανιζόταν ένα κλασικό αυτοκίνητο. Μια ανοιχτή Corvette Stingray του 1967 η οποία ανήκει στον ίδιο το νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Corvette με τον οχτακύλινδρο κινητήρα L79 των 327 κυβικών ιντσών -αντιστοιχούν σε 5.400 κυβικά- ήταν το δώρο του πατέρα του στοn πρώτο γάμο του που έγινε το 1967. Το κόστος της ανερχόταν σε 5.600 δολάρια, που ήταν τότε ένα σεβαστό ποσό. Ο πατέρας του Τζο Μπάιντεν κάθε άλλο παρά πλούσιος ήταν αλλά εργαζόταν σε αντιπροσωπεία της Chevrolet, οπότε είχε τον τρόπο του.

Ο Μπάιντεν είχε διηγηθεί την ιστορία της Corvette του πριν από τέσσερα χρόνια, το 2016, σε ένα επεισόδιο του «Jay Leno’ s Garage» οδηγώντας την. Όπου επίσης είχε πει πως του αρέσει πολύ η οδήγηση και η ταχύτητα, συμπληρώνοντας γελώντας πως μάλλον αυτό δεν θα έπρεπε να το είχε αναφέρει.

Στα σχέδια του νέου προέδρου πάντως είναι η στήριξη της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση.

Ως πρόεδρος πάντως ο Τζο Μπάιντεν δύσκολα θα οδηγήσει μόνος του αυτοκίνητο, πόσο μάλλον την αγαπημένη ανοιχτή Corvette του. Για λόγους ασφαλείας.