Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Είστε σίγουροι πως πλένετε σωστά το αυτοκίνητο σας;

Newsbomb

Το σωστό πλύσιμο παίζει μεγάλο ρόλο στην καλή συντήρηση του χρώματος του αμαξώματος και φυσικά στην αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου.

Του Γιάννη Σκουφή

To πλύσιμο ενός αυτοκινήτου είναι για πολλούς μια ανιαρή διαδικασία και για κάποιους άλλους μια πιο ευχάριστη υπόθεση. Τώρα, αν είστε από εκείνους που θέλουν το χρώμα του αυτοκινήτου τους να διατηρείται με την ίδια λάμψη και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τότε ίσως θα πρέπει να προσέξετε μερικές λεπτομέρειες. Γιατί με το συχνό πλύσιμο μπορεί το αυτοκίνητό μας να αστράφτει, αλλά αν κάποια πράγματα δε γίνονται σωστά τότε μπορεί να υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες.

Αν συνηθίζετε λοιπόν να πλένετε το αυτοκίνητο σας σε αυτόματα πλυντήρια, τότε προσέξτε να έχουν μαλακές βούρτσες ώστε να μην φθείρεται με το χρόνο το εξωτερικό φινίρισμα της βαφής. Εννοείται πως το καλύτερο θα ήταν να πλένετε το αυτοκίνητο σας στο χέρι και με συγκεκριμένα βήματα, όπως στο βίντεο που ακολουθεί.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρέξουμε με νερό όλο το αμάξωμα έτσι ώστε να μαλακώσουν οι τυχόν βρωμιές και στη συνέχεια να ψεκάσουμε με μεγαλύτερη πίεση. Αν μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα πλυσίματος σε μονάδες με χρονοχρέωση μπορούμε να επιλέξουμε στο τέλος και απιονισμένο νερό δίχως άλατα ώστε να μην μείνουν στάμπες.

Στη συνέχεια ψεκάζουμε τον πλυστικό αφρό ή με το χέρι τον απλώνουμε με ένα μαλακό σφουγγάρι. Προσοχή χρειάζεται στο ξύσιμο των ακαθαρσιών που έχουν κολλήσει στο αμάξωμα (π.χ. κουτσουλιές, έντομα κ.α.) καθώς η μεγαλύτερη επιμονή και δύναμη μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές στη βαφή. Έτσι καλό θα είναι να απλώσετε την «σαπουνάδα» και να περιμένετε μερικά λεπτά να δράσει… πριν δράσετε εσείς.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό υπό πίεση ξεκινώντας από την οροφή και κατεβαίνοντας προς χαμηλότερα. Και νερό θα εξοικονομήσετε, και πιο γρήγορα θα τελειώσετε. Το μισό πλύσιμο είναι το σωστό στέγνωμα με τα κατάλληλα απορροφητικά πανιά που απομακρύνουν σωστά την υγρασία και εξασφαλίζουν περισσότερη λάμψη στο αυτοκίνητο σας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.