Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο, ηλεκτρικό Hummer μπορεί να κινείται σαν τον κάβουρα

Newsbomb

Δείτε σε βίντεο το νέο, ηλεκτρικό Hummer να στρίβει και να κινεί ανεξάρτητα τον κάθε του τροχό.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που κινούμαστε και να προσφέρει νέες δυνατότητες. Και αν νομίζετε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να υπερπηδήσουν τα εκτός δρόμου εμπόδια τότε ίσως το παρακάτω βίντεο να σας μεταπείσει.

Τα μηχανικά ή ηλεκτρονικά ελεγχόμενα συστήματα τετρακίνησης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ωστόσο, όπως θα δούμε και τα ηλεκτρικά 4x4 κάθε άλλο παρά υστερούν μιας και έχουν το πλεονέκτημα της ανεξάρτητης κίνησης και ελέγχου σε κάθε τροχό. Φυσικά το μοντέλο στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι κάποιο συνηθισμένο ηλεκτρικό 4x4 αλλά το κορυφαίο νέο Hummer που μας δείχνει δύο από τα πολλά προτερήματα του.

Το πρώτο είναι η λειτουργία Crab Walk και όπως θα δείτε το βίντεο επιτρέπει την κίνηση στο πλάι με τους τροχούς διαγώνια, σαν τον κάβουρα δηλαδή και εξασφαλίζει νέες δυνατότητες σε χιόνι και λάσπη.

Το δεύτερο είναι η ενεργητική τετραδιεύθυνσή του, όπου εκτός από τους εμπρός τροχούς στρίβουν και οι πίσω με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο κύκλος στροφής και να διευκολύνονται οι ελιγμοί.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα αύξησης της απόστασης από το έδαφος έως και κατά 15 εκατοστά, ενώ οι συνολικά 18 κάμερες εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος χώρου.

Με όλα αυτά και βλέποντας το Hummer EV να κάνει με άνεση βόλτες στο χιόνι είναι πολύ λογικό να θεωρήσει κανείς πως πρόκειται για το ιδανικό όχημα για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν από μια κακοκαιρία σαν τη «Μήδεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.