Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σας αρέσει να απολαμβάνετε τον καφέ σας ζεστό στο αυτοκίνητο;

Newsbomb

Στα πολύωρα ταξίδια και όταν έχει ψύχρα ένα καφεδάκι θα πρέπει να διατηρείται και να πίνετε ζεστό. Δε νομίζετε;

Του Γιάννη Σκουφή

Πολλοί λένε πως ο καφές πρέπει να πίνετε ζεστός για να μην χάνει τη γεύση και το άρωμά του. Μέσα στο αυτοκίνητο όμως γρήγορα μπορεί να κρυώσει και να χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Ναι, σωστά διαβάσατε, καθώς σε έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια, η οποία δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, έδειξε πως -σε σχέση με ν κρύο καφέ- ο ζεστός έχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δραστηριότητας ωφελώντας περισσότερο την υγεία μας.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, την λύση έρχεται να δώσει μια αρκετά απλή όσο και έξυπνη ιδέα. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο που ακολουθούν υπάρχει μια ειδική θερμαινόμενη βάση η οποία μέσα σε μόλις 15 δεύτερα μπορεί να φτάσει στο μέγιστο των 57 βαθμών Κελσίου και να διατηρεί ζεστό τον καφέ. Για την λειτουργία της βάσης υπάρχει ένα καλώδιο με ειδικό αντάπτορα που μπαίνει στην υποδοχή του «αναπτήρα» ώστε να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει σχεδιάσει μια εταιρία με την ονομασία Vintter και έχει αναρτήσει το πρότζεκτ της στη σελίδα Kickstarter αναζητώντας δωρεές ύψους 22 δολαρίων προκειμένου να προσχωρήσει στην παραγωγή. Σίγουρα όμως με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μπορεί να βρει κανείς και άλλα παρόμοια gadget…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.