Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μέχρι και ο Λίβανος θα αποκτήσει το δικό του supercar

Newsbomb

To Electra Quds Rise θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων από το Λίβανο. Και θα κοστίζει μόλις 25.000 ευρώ!

Του Γιάννη Σκουφή

Σε ότι αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία ο Λίβανος βρισκόταν για αρκετό καιρό στα πρωτοσέλιδα από την στιγμή που ο πολύς Carlos Ghosn διέφυγε και διαμένει εκεί ως ένας διεθνώς καταζητούμενος φυγάς.

Τώρα, η χώρα της Ανατολικής Μεσογείου έρχεται ξανά στην αυτοκινητική επικαιρότητα καθώς ένας Παλαιστίνιος επιχειρηματίας έχει ξεκινήσει μια start-up εταιρία με την ονομασία EV Electra. Μάλιστα, ο Jihad Mohammed έχει ως στόχο να κατασκευάζει από τους χρόνου 10.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση με τιμή πώλησης περίπου τις 25.000 ευρώ!

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 160 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς και μια μπαταρία 50 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Από πλευράς επιδόσεων ο Mohammed λέει πως για το 0-100 χλμ./ώρα δεν θα χρειάζονται περισσότερα από 5,5 δεύτερα και η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 165 χλμ./ώρα.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις σχετικές εικόνες πρόκειται για ένα πολύ περίεργο σχεδιαστικά αυτοκίνητο που κυμαίνεται από το άσχημο έως και το κιτς. Με αποκορύφωμα τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω ή ακόμη περισσότερο το χρυσό αετό στην μάσκα!

Στο ταμπλό κυριαρχεί μια μεγάλη κάθετη οθόνη που παραπέμπει σε Tesla, που πλαισιώνεται από ένα μικρό ψηφιακό πίνακα, ενώ εντύπωση προκαλούν οι πολύ μικροί αεραγωγοί.

Με δεδομένο τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Λίβανο ίσως να έπρεπε να είχε δοθεί μεγαλύτερη σημασία στο μέγεθος των αεραγωγών και στην παροχή της ψύξης. Αλλά έτσι και αλλιώς πρόκειται για ψηφιακά σχέδια και όχι για την τελική μορφή που θα έχει το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους. Αν και πολύ αμφιβάλλουμε πως θα τα καταφέρει…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.