Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται το αγωνιστικό Subaru του Richard Burns

Newsbomb

Αυτό είναι το Subaru Impreza με το οποίο ο ταλαντούχος οδηγός είχε νικήσει στο τελευταίο ράλι του 2000.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς έχουμε δει να πωλούνται διάφορα αγωνιστικά σε καλή ή λιγότερο καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν και κάποιες πραγματικές ευκαιρίες όπως αυτό το Subaru που βλέπετε. Πρώτον επειδή έχει περάσει από τα χέρια του Richard Burns, ενός από τους πιο χαρισματικούς οδηγούς στο WRC (που δυστυχώς έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο στην ηλικία των 34 ετών), και δεύτερον επειδή βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Με το συγκεκριμένο Subaru o Βρετανός οδηγός είχε τρέξει τη σαιζόν 2000 στα ράλι της Κορσικής, του Σάνρεμο και της Βρετανίας, ενώ μία έξοδος στο ράλι Φινλανδίας του είχε στοιχίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ότι δεν κατάφερε το 2000 ο Burns το έκανε την επόμενη χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα. Συμμετείχε με Peugeot 206 για τις σεζόν 2002 και 2003, την χρονιά που έγινε η διάγνωση για όγκο στον εγκέφαλο. Αυτά για έναν πολύ σπουδαίο οδηγό…

Τώρα, αυτό που δίνει τεράστια αξία στο συγκεκριμένο Subaru Impreza είναι πως αμέσως μετά το τελευταίο ράλι του 2000 πωλήθηκε σε έναν ιδιώτη που το διατηρούσε έτσι όπως ακριβώς ήταν, με όλα του τα αυθεντικά εξαρτήματα. Μέχρι και οι φθορές έχουν διατηρηθεί όπως ήταν το αυτοκίνητο την στιγμή που ο Burns ολοκλήρωσε τον τελευταίο αγώνα εκείνης της χρονιάς και είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στη συνέχεια άλλαξε χέρια αλλά και ο νέος κάτοχος το κράτησε στην αρχική του κατάσταση. Έτσι τα πάντα είναι όπως τότε. Μέχρι και το Nokia 5110 του Burns βρίσκεται στην θέση του, ενώ δεν λείπουν ούτε οι σημειώσεις του συνοδηγού του, Robert Reid.

Το αγωνιστικό του WRC πωλείται από την Collecting Cars και η τιμή του λογικά θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ. Την αξία του την ανεβάζει ακόμη περισσότερο και το βίντεο με τον Chris Harris να οδηγεί αυτό το αγωνιστικό που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του WRC.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπειρατεία: Η ΕΥΠ «σαρώνει» κάμερες και λίστα επιβατών - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία