ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Smartwatches με τα σήματα της Bugatti

Newsbomb

Μέχρι τώρα είχαμε δει πανάκριβα ρολόγια υψηλής ωρολογοποϊας με τα σήματα της γαλλικής εταιρείας. Τώρα όμως παρουσίασε και smartwatches!

Του Γιάννη Σκουφή

Με το που ακούει κανείς για ρολόγια με τα σήματα της Bugatti ο νους του πάει κατευθείαν σε κατασκευές τύπου tourbillon ή άλλες με πολύτιμα λίθους και υλικά που ανεβάζουν την τιμή σε επίπεδα… supercars! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Chiron Tourbillon της Jacob & Co που κοστίζει περίπου 280.000 ευρώ!

Ωστόσο, στην περίπτωση των smartwatches τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και προσιτά -για τα δεδομένα της Bugatti. Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία συνεργάστηκε με την αυστριακή VIITA παρουσιάζοντας την σειρά έξυπνων ρολογιών Bugatti Ceramique Edition που περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μοντέλα: τα Pur Sport, Le Noire και Divo, με τις ονομασίες να αντιστοιχούν στις αντίστοιχες εκδόσεις της Chiron.

Το λουράκι είναι από ειδικό λάστιχο (προαιρετικά υπάρχει και από τιτάνιο!), ενώ η μπαταρία των 445 mAh προσφέρει απρόσκοπτη λειτουργία για 14 ημέρες. Η LED οθόνη έχει ανάλυση 390x390 pixels, υποστηρίζει 16,7 εκατομμύρια χρώματα true display και το κρύσταλλό της είναι υψηλής αντοχής sapphire glass.

Ένα από τα βασικά υλικά κατασκευής της κάσας είναι το ανθρακόνημα και για κάθε ρολόι χρειάζεται περίπου 20 ημέρες για να κατασκευαστεί, ενώ στις διάφορες φάσεις της συναρμολόγησής του υπάρχει αυστηρός ποιοτικός έλεγχος.

Όπως κάθε έξυπνο ρολόι έχει τις βασικές λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας μετρώντας παλμούς, βήματα, οξυγόνο κ.α., ενώ πέρα από τις λοιπές μετρήσεις με τη χρήση GPS υπάρχουν και επιλογές για την χρονομέτρηση σε πίστα κ.α.

Τα ευχάριστα νέα -τα κακά είναι το περιορισμένο ύψος της παραγωγής- είναι πως η τιμή των smartwatches της Bugatti ξεκινά από τα 899 ευρώ και είναι λογική.

Για όσους ενδιαφέρονται οι παραγγελίες στο Kickstarter έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved