Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Κίνα απέκτησε το δικό της Hummer!

Newsbomb

Απ’ όλα έχει να επιδείξει η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Μέχρι και ένα εκτός δρόμου όχημα που σε μεγάλο βαθμό αντιγράφει το εμβληματικό Hummer!

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν χρειάζεται και πολύ για να αντιληφθείς με τι μοιάζει αυτό το κόκκινο 4x4 με τα σήματα της Dongfeng. To οποίο έχει την χαρακτηριστική ονομασία Warrior M50 (δηλ. πολεμιστής) αφού σύμφωνα με τους Κινέζους μπορεί να υπερκεράσει τα περισσότερα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά του στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Πάντως, η Dongfeng έχει μια πολύ παλιά ιστορία με τα βαρέως τύπου 4x4 αφού από την δεκαετία του 1990 κατασκεύαζε το στρατιωτικό Mengshi EQ2050 που είχε ως βάση το Humvee.

Φυσικά με την συνεργασία της AM General που έδινε αρχικά τα ανταλλακτικά αλλά τελικά η Dongfeng έφτασε σε σημείο να τα κατασκευάζει μόνη της. Υπήρξαν και μερικά πολιτικής χρήσης Mengshi αλλά και ένα μεγάλο κενό για περίπου δύο δεκαετίες.

Τώρα, οι Κινέζοι επιστρέφουν με το Warrior που βασίζεται σε ένα υβριδικό πλαίσιο (αυτοφερόμενο με τύπου σκάλας) και διαφοροποιείται αρκετά σχεδιαστικά. Παρά ταύτα δεν μπορεί να αποφευχθεί η συσχέτιση με το γνωστό σε όλους μας Hummer.

Μάλιστα το Warrior θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις αμαξώματος, την κανονική επιβατική ή την διθέσια με καρότσα. Στο εσωτερικό το ταμπλό διαμορφώνει το δικό του στιλ με την κεντρική κονσόλα να είναι στραμμένη προς τον οδηγό και να φιλοξενεί μια οθόνη αφής 8,0 ιντσών.

Την κίνηση του Warrior αναλαμβάνει ένας ισχυρός turbo diesei της Cummings με 4.000 κυβικά και απόδοση 203 ίππων και 600 Nm.

Οι εξαιρετικά μικροί πρόβολοι, η τεράστια απόσταση των 409 χιλιοστών από το έδαφος και το σύστημα τετρακίνησης με «κοντά» και κλειδώματα διαφορικών φέρνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο τις 4x4 δυνατότητες του αυτοκίνητου. Ας πούμε, αντίστοιχες με αυτές ενός Hummer.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr