Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Honda HR-V και το υβριδικό του DNA

Newsbomb

Στα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε η Honda έδωσε και ένα βίντεο που μας δείχνει πως λειτουργεί το προηγμένο και αποδοτικό σύστημα του ολοκαίνουργιου HR-V.

Του Γιάννη Σκουφή

To HR-V της Honda ήταν από την πρώτη κιόλας γενιά του ένα μοντέλο μπροστά από την εποχή του. Και αυτό γιατί είχε κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς όταν τα SUV, τζιπ τα έλεγαν τότε, ήταν αποκλειστικά τετρακίνητα.

Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Για την ακρίβεια έχουν αντιστραφεί και πλέον το συντριπτικό ποσοστό των SUV είναι προσθιοκίνητα. Όπως και το νέο HR-V που στην Ευρώπη θα προσφέρεται αποκλειστικά ως υβριδικό.

Η Honda έχει επενδύσει σε ένα πολύ σοφιστικέ υβριδικό σύστημα, το e:HEV που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης. Αυτή την διάταξη την είδαμε για πρώτη φορά στο CR-V με το δίλιτρο μοτέρ και αργότερα στο νέο Jazz με τον i-VTEC των 1.500 κυβικών.

Αν αναρωτιέστε πως λειτουργεί το υβριδικό HR-V μπορείτε να αφιερώσετε μερικά λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε πως τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ υποστηρίζουν τον κινητήρα βενζίνης ώστε να καταναλώνει μόλις 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με αντίστοιχη εκπομπή CO2 μόλις 122 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο (κατά WLTP).

Ταυτόχρονα η Honda ανακοίνωσε πως ο χρόνος που χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ώρα είναι 10,6 δεύτερα, ένα νέο στοιχείο είναι και η πιο αποδοτική μπαταρία, που διαθέτει 12 στοιχεία επιπλέον (συνολικά 60) σε σχέση με εκείνη του Jazz, ενώ τα προγράμματα κίνησης του e:HEV είναι τρία, τα Hybrid, Sport και Econ.

Το πολύ ενδιαφέρον υβριδικό Honda HR-V με το μίνιμαλ high-tech εσωτερικό θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2021 και κάπου τότε θα ανακοινωθούν και οι τιμές του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ ανδρών