Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το αυτοκινητάκι διαχειρίζεται ένα εργοστάσιο

Newsbomb

H Honda είναι ευρέως γνωστή για την δραστηριότητα και την τεχνογνωσία που έχει εξελίξει στην ρομποτική και στα αυτόνομα οχήματα.

Του Γιάννη Σκουφή

Υπάρχουν λίγες πιθανότητες να μην γνωρίζετε την ύπαρξη του Asimo, του ρομπότ της Honda, που με τα χρόνια εξέλιξης του έχει φτάσει σε σημείο να τρέχει ή να ανεβαίνει σκαλιά. Από την άλλη, οι πιθανότητες να γνωρίζετε το Honda AWV είναι μάλλον ελάχιστες αφού δεν προορίζεται για να κινείται σε κλειστούς χώρους αλλά σε ανοιχτά εργοτάξια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί πρόκειται για ένα ρομποτικό όχημα (εξού και η ονομασία AWV ή Autonomous Work Vehicle) που ουσιαστικά όλο το πάνω μέρος του αποτελεί μια καρότσα για τη μεταφορά διάφορων αντικειμένων.

Το AWV βασίζεται στο πλαίσιο του Honda Pioneer, ενός UTV για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Το μήκος του ξεπερνά ελάχιστα τα τρία μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 400 κιλά επειδή υπάρχουν μπαταρίες που δίνουν μια αυτονομία έως 45 χιλιόμετρα με πλήρες φορτίο -το ωφέλιμο βάρος είναι 720 κιλά.

Ο χρόνος φόρτισης φτάνεις τις 6 ώρες και για αυτό ένας εταιρικός στόλος περιλαμβάνει, ανάλογα με τις ανάγκες, αρκετά AWV. Που για να μπορούν να κινούνται αυτόνομα διαθέτουν ένα σύνολο από αισθητήρες και κάμερες καθώς και ένα σύστημα GPS υψηλής ακρίβειας.

Η Honda δοκίμασε αυτό το μικρό όχημα αυτόνομης οδήγησης για ένα μήνα σε ένα εργοτάξιο της Black & Veatch, η οποία κατασκευάζει στο Νέο Μεξικό μια ηλιακή συστοιχία 120 μεγαβάτ σε ένα χώρο 1.000 στρεμμάτων. Ενδιαφέρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Νέα μέτρα: Πού μπαίνει στοπ στους μη εμβολιασμένους - Αναλυτικά όσα ισχύουν από Δευτέρα

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας