ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Jacob & Co. Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal: Για πολύ λίγους

Newsbomb

Ένα ακόμη αριστούργημα εμπνευσμένο από το γαλλικό hypercar που γράφει το δικό του μύθο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ακόμη και μέσα από ρολόγια.

Του Γιάννη Σκουφή

Φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό ρολόι, αλλά για ένα με τόσο εξεζητημένη τεχνολογία όση περιέχεται και στη διάσημη Chiron των 1.500 ίππων.

Τον κινητήρα δεν τον αναφέρουμε τυχαία αφού το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο στο ρολόι της Jacob Co. είναι μία αναπαράσταση του πολύ-κύλινδρου συνόλου στο εσωτερικό του ρολογιού, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η αναπαράσταση του W16 δεν λειτουργεί συνεχώς, αλλά όταν ο χρήστης πιέσει την σχετική κορόνα και αρχίζει να περιστρέφεται ο λιλιπούτειος άξονας (όπως ένας στροφαλοφόρος) κινώντας πάνω-κάτω τα εμβολάκια. Μάλιστα, έχει δοθεί τρομερή σημασία στη λεπτομέρεια, μιας και δύο εξαρτήματα προσομοιώνουν την λειτουργία των turbo.

Για να μπορεί κανείς να θαυμάζει αυτό τον απίστευτο tourbillon μηχανισμό του ρολογιού που αποτελείται από 578 μικρό-εξαρτήματα, η κάσα είναι διάφανη και συνδυάζει πανάκριβα υλικά όπως πεντακάθαρο κρύσταλλο, ζαφείρι και τιτάνιο. Το λουράκι είναι μαλακό και το κούμπωμα του είναι από χρυσό 18 καρατιών.

Όσο για την αυτονομία του ρολογιού είναι περίπου στις 60 ώρες και μπορεί κανείς να δει για πόσο φτάνει από μία μικρή ένδειξη. Όπως στο δείκτη ρεζερβουάρ της Chiron. Πραγματικά, εμπνευσμένο.

Η Jacob & Co έχει αναλάβει από το 2020 να κατασκευάσει συνολικά 250 ρολόγια Bugatti Chiron. Εννοείται πως για να αποκτήσει κανείς ένα τέτοιο ρολόι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το εξαιρετικά μικρό απόθεμα αλλά και τα περίπου 250.000 ευρώ που κοστίζει.

Αλλά το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Το ρολόι που βλέπετε είναι ένα και μοναδικό και για αυτό ονομάζεται Sapphire Crystal. Χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να κατασκευαστεί και για αυτό η τιμή του είναι στα περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι λιγότερο από μία μεταχειρισμένη Chiron σε μέτρια κατάσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved