Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Tesla απέλυσε έναν ακόμα υπάλληλο της;

Newsbomb

Πρόκειται για ένα μέλος της ομάδας εξέλιξης της νέας γενιάς του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής εταιρίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο τολμηρός πρώην υπάλληλος της Tesla ονομάζεται John Bernal και είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο αρκετά βίντεο που τον έδειχναν να χρησιμοποιεί το νέο FSD Beta να λειτουργεί στον πραγματικό κόσμο. Και τι έδειχναν μεταξύ άλλων τα βίντεο; Ορισμένες από τις αδυναμίες του συστήματος να λειτουργήσει σωστά.

Η αντίδραση της Tesla ήταν άμεση καθώς απέλυσε τον υπάλληλο της, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα και τις ικανότητές του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις για να χειριστεί το σύστημα.

Βέβαια, το περίεργο είναι πως από την μεριά της Tesla δεν υπήρξε μια λογική αντίδραση, η οποία θα ήταν να προχωρήσει σε καταγγελία στην πλατφόρμα YouTube προκειμένου να κατέβει το βίντεο.

Ο Bernal απολύθηκε τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει και το πρακτορείο CNBC. Ο ίδιος είπε πως είχε ξεκινήσει το κανάλι του στο YouTube στις αρχές του 2021 για να ανεβάζει βίντεο από το νέο σύστημα που το θεωρεί «μία δυνητικά σωτήρια τεχνολογία».

Ωστόσο κατά την δοκιμαστική λειτουργία του FSD Beta καταγράφηκαν και αρκετά προβλήματα που ενόχλησαν την Tesla. Από την μεριά του ο Bernal ισχυρίζεται πως η συμπεριφορά της μάρκας είναι απαράδεκτη αφού ο ίδιος ποτέ δεν αποκάλυψε τίποτε το απόρρητο και πως δεν υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο συμπεριφοράς των υπαλλήλων για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως και να έχει το θέμα, με την διάσταση που έχει πάρει το θέμα ο Bernal δεν θα δυσκολευτεί να βρει δουλειά σε κάποια ανταγωνιστική εταιρία.