Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το πιο αργό περιπολικό στον κόσμο

Newsbomb

Σήμερα το «πεντακοσαράκι» που βλέπετε μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό σε ισχύ, αλλά είναι πολύ… μεγάλο σε ιστορία και αξία.

Του Γιάννη Σκουγή

Όπως όλα τα αρχέτυπα Fiat 500 έτσι και αυτό που βλέπετε είχε στο πίσω μέρος του έναν μικρό αερόψυκτο κινητήρα 499 κυβικών με δύο κυλίνδρους που απέδιδε μόλις 18 ίππους.

Δεν μπορούσε καν να πιάσει τριψήφια τελική ταχύτητα (κάπου στα 96 χλμ./ώρα «τερμάτιζε»), ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 80 χλμ./ώρα διαρκούσε πάνω από μισό λεπτό της ώρας.

Αυτά βέβαια δεν προβλημάτιζαν τους καραμπινιέρους εκείνης της εποχής, καθώς τα περιπολικά Fiat 500 χρησίμευαν περισσότερο για την αστυνόμευση μέσα στις πόλεις. Μάλιστα, ήταν και πολύ βολικά αφού μπορούσαν να χωρέσουν και να περάσουν από απίθανα σημεία την ώρα της καταδίωξης.

Ο οίκος δημοπρασιών Collecting Cars πουλά αυτό το συλλεκτικό «500αράκι» (έχει διανύσει 72.947 χιλιόμετρα) και πιστοποιεί την γνησιότητα του με τα αυθεντικά χρώματα και το λειτουργικό φάρο στην οροφή. Υπάρχουν κάποιες μικρές αναβαθμίσεις στο σαλόνι και στο ταχύμετρο, αλλά μέχρι και η σειρήνα λειτουργεί όπως τον καιρό που το Fiat 500 ήταν «μάχιμο».

Εννοείται πως ο κινητήρας είναι επίσης λειτουργικός, όπως και το αυτοκίνητο το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Τώρα, αν σας ενδιαφέρει η τιμή δεν είναι απαγορευτική (λίγο πάνω από τις 7.000 ευρώ) με τον πωλητή να βρίσκεται στην Τοσκάνη.