Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai ετοιμάζει και το Ioniq 6

Newsbomb

Η κορεατική εταιρία δείχνει πως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην ηλεκτροκίνηση και ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στη χρονιά ένα ηλεκτρικό σεντάν.

Του Γιάννη Σκουφή

Τι κοινό έχει η Hyundai με την Porsche; Φαινομενικά κανένα, αλλά τεχνολογικά οι Κορεάτες χρησιμοποιούν πλαίσιοα στα 800V (προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά φόρτισης, αυτονομίας κ.α.), ενώ ο υπόλοιπος ανταγωνισμός βρίσκεται στα 400V. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η Hyundai (με το Ioniq 5) και η Kia (με το EV6) έχουν το προβάδισμα στην ηλεκτροκίνηση και μέχρι τη στιγμή που και άλλοι κατασκευαστές θα φτάσουν στα 800V.

Προς το παρόν το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στο επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιάσει η κορεάτικη εταιρεία τους επόμενους μήνες. Αυτό θα είναι το Ioniq 6, το οποίο σχεδιαστικά θα βασίζεται στο πρωτότυπο Prophecy. Ωστόσο, δεν θα έχει και τόσο φουτουριστική σχεδίαση με έναν εξπέρ στην επεξεργασία εικόνας να μας παρουσιάζει μια πιο προσγειωμένη στιλιστικά εκδοχή του.

Όπως και να έχει είναι σίγουρο πως το νέο ηλεκτρικό Hyundai θα έχει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσει άλλα ηλεκτρικά όπως είναι το Tesla Model 3 ή η BMW i4. Και εννοείται πως το πλαίσιο E-GMP στα 800V θα δώσει ένα τεχνολογικό προβάδισμα όταν η μπαταρία 77,4 kWh θα εξασφαλίζει πραγματική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Το Ioniq 6 θα χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του Ioniq 5, οπότε λογικά θα δούμε αντίστοιχες εκδόσεις μπαταριών και συστήματα πρόωσης με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στα πλάνα των Κορεατών βρίσκονται και πιο αναβαθμισμένες εκδόσεις στο πρότυπο Ν με ενισχύσεις στην ανάρτηση, στα φρένα και γενικότερα πιο σπορ ρυθμίσεις. Όπως δηλαδή συμβαίνει με το Kia EV6 GT.