Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H SsangYong παρουσίασε το Torres

Newsbomb

Οι Κορεάτες παρουσίασαν ένα νέο SUV το οποίο θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη τόσο σε συμβατικές όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η SsangYong συνεχίζει να λανσάρει νέα μοντέλα και να μένει επικεντρωμένη παραδοσιακά στα SUV. Έτσι, πρόσφατα αποκάλυψη στην Κορέα το Torres, ένα μεγάλο 4x4 που θα κυκλοφορήσει με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην Ασία και ως ηλεκτρικό στην Ευρώπη.

Δίχως να αποκλείεται και το λανσάρισμα εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικές καύσης και για τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι λογικό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην ηλεκτρική έκδοση, αφού σε αγορές όπως της Βρετανίας αυτή θα είναι η μόνη που θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος. Για να αντιμετωπίσει άλλα SUV, από το οικογενειακό Skoda Enyaq έως το Toyota bZ4X.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Torres, το οποίο λογικά θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ ώστε να έχει τετρακίνηση και μία μπαταρία που θα εξασφαλίζει πάνω από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες.

Από εκεί και πέρα η έκδοση βενζίνης θα κινείται από ένα νέο turbo τετρακύλινδρο 1.500 κυβικών με απόδοση 170 ίππων, ενώ η diesel μάλλον δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να την δούμε στα μέρη μας.

Σχεδιαστικά το Torres έχει μία εμφατική μάσκα με αρκετά αμερικάνικη επιρροή (δεν σας θυμίζει κάτι από τζιπ;) και με λεπτούς προβολείς. Την προσοχή τραβούν και οι μεγάλες εισαγωγές του προφυλακτήρα, ενώ προς τα πίσω το ντιζάιν είναι εμφανές πως προσπαθεί να συνδυάσει ένα στιλ που να αρέσει σε όλους.

Το ταμπλό πάντως δείχνει πολύ σύγχρονο έχοντας έναν στενόμακρο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία μεγάλη οθόνη αφής 12,3’’ συνοδευόμενη από μία μικρότερη 8,0’’ χαμηλότερα στο πρότυπο του Range Rover.

Αυτά για το νέο SUV της SsangYong που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 και στις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό θα γίνει επιλεκτικά και ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε αγοράς που στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και απαιτητική σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων.