ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σούπερ άνετη ανάρτηση της Citroen C5 X

Newsbomb

Τα τελευταία χρόνια η γαλλική εταιρία έχει δώσει προτεραιότητα στο στοιχείο που ανέκαθεν την ξεχώριζε από όλες τις υπόλοιπες.

Του Γιάννη Σκουφή

Το στοιχείο αυτό δεν είναι άλλο από την υψηλά επίπεδα άνεσης. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται την υδροπνευματική ανάρτηση που ξεκίνησε από την επαναστατική DS για να περάσει στην Xantia και μετέπειτα στην τελευταία γενιά της C5. Γιατί όμως αυτή η ανάρτηση σταμάτησε να διατίθεται;

Αφενός το υψηλό κόστος κατασκευής και αφετέρου η συνεχής βελτίωση των σύγχρονων μοντέλων με πιο άκαμπτα πλαίσια προσανατόλισαν τους ειδικούς της Citroen σε πολύ πιο απλή λύση. Η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα με μελετημένα αφρώδη υλικά και αποκλειστικής κατασκευής αμορτισέρ που αποσβένουν μοναδικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Μάλιστα, στην περίπτωση της C5 X, της ναυαρχίδας της Citroen που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας από το ερχόμενο φθινόπωρο, το όλο σύστημα περνά σε μία εξελιγμένη εκδοχή με ηλεκτρονικό έλεγχο.

Για την ακρίβεια η ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions, όπως ονομάζεται και όπως την συναντάμε σε διάφορα υπάρχοντα μοντέλα, όπως στο C5 Aircross, εξελίσσεται και τα ειδικά αμορτισέρ θα είναι ενεργητικά ρυθμίζοντας ακόμα πιο αποτελεσματικά το βαθμό της απόσβεσής τους μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως λειτουργεί η αναβαθμισμένη ανάρτηση η οποία διαθέτει και τρία προγράμματα λειτουργίας (τα Normal, Comfort και Sport). Τα δύο πρώτα ανταποκρίνονται το ίδιο, αλλά η διαφορά είναι αισθητή πάνω από τα 50 χλμ./ώρα. Το ίδιο ισχύει και για το Sport πρόγραμμα με τις πιο σφιχτές ρυθμίσεις στις στροφές για ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved