Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο ρεκόρ drift δίχως χέρια. Στην κυριολεξία

Newsbomb

Η ανθρώπινη δύναμη είναι αστείρευτη και ένας Πολωνός drifter μας το αποδεικνύει με ένα πραγματικά εντυπωσιακό ρεκόρ!

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Bartosz Ostalowski είναι ένας ταλαντούχος οδηγός που συμμετέχει σε αγώνες drift και σε πρωταθλήματα στην Πολωνία, αλλά το 2006 είχε ένα τρομακτικό ατύχημα που του στοίχισε τα δύο του χέρια.

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να κάνει αυτό που του άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: Να ντριφτάρει ακόμη και δίχως χέρια χρησιμοποιώντας τα πόδια του! Μάλιστα, ο Ostalowski το κάνει αυτό εδώ και πολλά χρόνια και είχε γίνει γνωστός από το 2012 όταν είχε οδηγήσει με τα πόδια του ένα Nissan Skyline R34 GT-T.

Συνεχίζει να αγωνίζεται σε διάφορους θεσμούς και πρωταθλήματα οδηγώντας καλύτερα με τα πόδια από πολλούς αντιπάλους του που έχουν την σωματική τους ακεραιότητα. Με αποκορύφωμα το ρεκόρ πλαγιολίσθησης για οδήγηση όχι με τα χέρια, αλλά με τα πόδια!

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο Ostalowski βρίσκεται στο αεροδρόμιο Pila με μία ειδικά μεταποιημένη BMW σειράς 3 με 1.000 άλογα. Επιταχύνει γρήγορα έως τα 277 χλμ./ώρα και στη συνέχεια με το ένα του πόδι τραβά χειρόφρενο ξεκινώντας μία πλαγιολίσθηση με 231,66 χλμ./ώρα μέσα σε ένα τόξο 50 μέτρων με μέγιστη γωνία τις 60 μοίρες.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ για drift με τα πόδια καταρρίπτει το προηγούμενο των 217,97 χλμ./ώρα που κατείχε στο παρελθόν ο Jakub Przygoński. Δείτε πως το κατάφερε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube