Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε το Xiaomi SU7 να παρκάρει μόνο του

Newsbomb

Η Xiaomi, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο και ηγέτης στα ηλεκτρονικά, παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ταράσσοντας τα νερά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το SU7 είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα μας απασχολήσουν πολύ στο εξής και ένα από αυτά με τα οποία η Xiaomi στοχεύει να εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων του κόσμου μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια.

Όπως είναι λογικό, η Xiaomi έχει εξοπλίσει το SU7 με τεχνολογίες αιχμής, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές της και στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει και τονίζεται από τους Κινέζους είναι η δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος του SU7, την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε σε ένα πολυώροφο γκαράζ στην Κίνα.

Στο βίντεο το SU7 περνά την είσοδο του χώρου στάθμευσης και ο οδηγός, μετά από ένα απλό πάτημα στην οθόνη infotainment βγαίνει από το αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα, ακολουθεί μια εντυπωσιακή επίδειξη τεχνολογίας, καθώς το SU7 κινείται αυτόνομα μέσα στον λαβύρινθο των πολλών επιπέδων του γκαράζ.

Το SU7 αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης με ένα Audi A7. Είναι αξιοσημείωτο ότι το SU7 κάνει επιδέξια όπισθεν, προκειμένου να περάσει το Audi, και συνεχίζει την άνοδό του στο επόμενο επίπεδο του χώρου στάθμευσης.

Το αποκορύφωμα της επίδειξης έρχεται όταν το SU7 εντοπίζει έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης και κάνει άψογα όπισθεν. Όλα αυτά χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση!

Το βίντεο κεντρίζει την περιέργεια σχετικά με τις δυνατότητες του SU7, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν το γκαράζ ήταν ειδικά εξοπλισμένο για τέτοιες επιδείξεις ή αν το SU7 χαρτογράφησε αυτόνομα το περιβάλλον του εν κινήσει.

Αν ισχύει το τελευταίο, θα υπογράμμιζε την αξιοσημείωτη τεχνολογία αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης τεχνολογίας lidar, ραντάρ και καμερών, που ενσωματώνονται στο SU7, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Xiaomi για καινοτομία στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.