Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αυτό το Honda φτιάχνεις και καφέ!

Newsbomb

Η Honda πιστεύει ότι με αυτοκίνητα όπως το CR-V Hydrogen θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ενεργειακές κυψέλες.

Του Γιάννη Σκουφή

Το momentum μπορεί να ανήκει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία αλλά μακροπρόθεσμα το επικρατέστερο σενάριο για το μέλλον της αυτοκίνησης βασίζεται στην τεχνολογία FCEV. Η οποία χρησιμοποιεί ενεργειακές κυψέλες με καύσιμο υδρογόνο και μέσω μιας χημικής διεργασίας παράγεται νερό και ηλεκτρική ενέργεια.

Ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων που εξελίσσουν FCEV είναι και η Honda, η οποία, μαζί με την Toyota είναι από τους πρώτους που έχουν λανσάρει αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής, όπως είναι το FCX Clarity.

Στο πιο πρόσφατό της πρότζεκτ η Honda εξελίσσει μια νέα πλατφόρμα που συνδυάζει την τεχνολογία των κυψελών με μία προηγμένη συστοιχία μπαταριών που διαθέτει δυνατότητες αμφίδρομης φόρτισης.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα πρωτότυπο CR-V Hydrogen ο ιδιοκτήτης του οποίου αξιοποιεί την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία για να τροφοδοτήσει μια καφετιέρα σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

Πέρα από την πρακτικότητα που προσφέρει η αμφίδρομη φόρτιση, τονίζεται και η χαλαρότητα που έχει ο χρήστης μιας και δεν ανησυχεί για την αυτονομία του αυτοκινήτου του χάρη στον γρήγορο ανεφοδιασμό με υδρογόνο. Τόσο γρήγορο, σα να φουλάρεις με βενζίνη…

Τέλος, να πούμε ότι το CR-V FCEV θα μπει στην παραγωγή προς τα τέλη της χρονιάς στο εργοστάσιο Performance Manufacturing Center (PMC) στο Οχάιο. Μάλιστα, αυτό θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο με ενεργειακές κυψέλες που θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.