Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει βόλτες με την λιμουζίνα του Πούτιν

Newsbomb

Ο αινιγματικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, εθεάθη στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ με μια πολυτελή μαύρη λιμουζίνα που του χάρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Του Γιάννη Σκουφή

Η υπερπολυτελής λιμουζίνα είναι ένα Aurus Senat και παραδόθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Βόρεια Κορέα, σηματοδοτώντας μια συμβολική χειρονομία συντροφικότητας μεταξύ των δύο ηγετών.

Ουσιαστικά, το Senat αποτέλεσε ένα συμβολικό δώρο κύρους και εξουσίας προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως ένδειξη εκτίμησης από τον Πούτιν που προβάλλει το ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητο.

Το οποίο προφανώς ταξίδεψε και παραδόθηκε μυστικά αφού οι επιδείξεις και τα πολυτελή δώρα αντιβαίνουν με τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.

Μάλιστα, φήμες αναφέρουν πως το Senat ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα κοινό κοντέινερ, μαζί άλλα 9.000 με τρόφιμα που η Bόρεια Κορέα πήρε ως αντάλλαγμα για την παράδοση 6.700 κοντέινερ με πυρομαχικά στη Ρωσία.

Και οι δύο πάντως αρνούνται σθεναρά πως έχουν κάποιου είδους συναλλαγή, ενώ ο δικτάτορας της ασιατικής χώρας είχε δηλώσει ενθουσιασμένος από το Aurus Senat όταν είχε επισκεφτεί τη Ρωσία και ο Πούτιν τον κάλεσε για μια βόλτα.

Μάλιστα λέγεται πως το αυτοκίνητο που παρέλαβε έχει ίδιες προδιαγραφές με αυτές της λιμουζίνας του Πούτιν. Κάτι που μεταφράζεται σε βαριά θωράκιση.

Το σίγουρο είναι πως ο κινητήρας είναι ένα V8 4.400 κυβικών που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να αποδώσουν μαζί περί τους 600 ίππους. Οι οποίοι αρκούν για μια τελική 250 χλμ./ώρα.