Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Μένει στο νοσοκομείο ο Alonso

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ένα ακόμη 24ωρο θα μείνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Fernando Alonso, ενώ υπάρχουν δύο σενάρια για το περίεργο ατύχημα του.

Δεν δίνουν εξητήριο οι γιατροί του General Hospital στον Fernando Alonso. Ο Ισπανός θα μείνει ένα ακόμη 24ωρο στη μονάδα εντατικής θεραπείας για προλιπτικούς (όπως ανακοινώνουν) λόγους.

Ο 33χρονος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Βαρκελώνη μετά από τύχημα που είχε κατατη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας της F1. Ο Fernando Alonso έπεσε με τη McLaren πάνω στον εσωτερικό τοίχο της στροφής 3 υπέστη διάσειση όπως αναφέρει η ομάδα στην ανακοίνωσή της και οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν έδειξαν κάποιο τραυματισμό. Η ταχύτητα της πρόσκρουσης ήταν στα 150 χλμ και η τελεμετρία έδειξε μία απότομη διόρθωση από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ως τότε ο Alonso χρησιμοποιούσε κανονικά το φρένο και τις ταχύτητες για να επιβραδύνει ή να επιταχύνει μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Τι συνέβη όμως και η MP4-30 έπεσε στον τοίχο; Η McLaren χωρίς να δίνει λεπτομέρειες λέει πως ήταν ένα φυσιολογικό ατύχημα (τι θα έλεγαν) ενώ ο εκπρόσωπος του οδηγού Luis García Abad ρίχνει ευθύνες στον... στρατηγό άνεμο: «Αρνούμαι ότι ο Fernando αισθανθηκε αδιαθεσία πριν από το περιστατικό», είπε και πρόσθεσε: «Το αυτοκίνητο δέχθεικε μία δυνατή ριπή ανέμου και χτύπησε στον τοίχο. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες».


Μία θεωρία μιλά για ξαφνική αδιαθεσία του Ισπανού από πιθανή διαρροή ρεύματος η οποία προκάλεσε κάποιου είδους ηλεκτροσόκ στον Ισπανό.