Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 : Το συμβόλαιο του Hamilton

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Τις επόμενες ημέρες ο Lewis Hamilton αναμένετε να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Mercedes.

Ο 30χρονος Βρετανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποκάλυψε ότι ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για να επεκταθεί το συμβόλαιο του για δύο επιπλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τoν Andrew Benson του BBC, ο Hamilton θα υπογράψει με αποδοχές περίπου στα 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, που μπορούν να ανέλθουν με τα μπόνους στα 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα των συμβολαίων των Vettel με τη Ferrari και Fernando Alonso με τη McLaren.

Η νέα συμφωνία, είναι η πρώτη που κλείνει μόνος του ο Hamilton, από τότε που άφησε το 19 agency του Simon Fuller. Στα 30 χρόνια του ο Hamilton θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ένα ακόμη καλό συμβόλαιο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην F1, ενώ δεν χάνει και το σχέδιό του να μετακινηθεί στη Ferrari σε ηλικία 33 ετών. Η ομάδα του Maranello παρακολουθεί τον Άγγλο αλλά για να κάνει μία συμφωνία μαζί του πρέπει να δει τις επιδόσεις του στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η παραμονή στη Mercedes ήταν η προφανής επιλογή, δεδομένου ότι έχει το καλύτερο αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή. Οι δύο πλευρές είχαν κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις την περασμένη σεζόν.