ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο καλά είναι τα χειμερινά λάστιχα στην κακοκαιρία; (video)

Newsbomb

Ένα από τα αμέτρητα βίντεο στο YouTube μας δείχνει πως στο χιονιά και τον παγετό τίποτα δεν είναι καλύτερο από τα χειμερινά λάστιχα!

Του Γιάννη Σκουφή

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα του διαδικτυακού καναλιού StraitPipes μας μιλά για το πλεονέκτημα των χειμερινών ελαστικών απέναντι στα παντός καιρού -γνωστά και ως all weather. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα πραγματοποίησαν με ιδιαίτερο κέφι διάφορες δοκιμές σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα κάπου στον Καναδά. Φυσικά καλυμμένη πλήρως από χιόνι!

Το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ το αναμενόμενο με τα χειμερινά λάστιχα να προσφέρουν καλύτερο κράτημα και πρόσφυση, σε σχέση με τα παντός καιρού. Ο βασικός λόγος είναι η πιο μαλακή γόμα τους και τα διαφορετικά συστατικά που τους επιτρέπουν να μην σκληραίνουν -«κοκαλώνουν» κατά τη σχετική αργκό- ακόμη και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, υπάρχει διαφορετική χάραξη για καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι.

Στο βίντεο υπάρχουν διάφορα πλάνα όπως η σύγκριση δύο Cadillac XTS με τετρακίνηση. Η μαύρη με χειμερινά λάστιχα, η λευκή με all weather. Και το συμπέρασμα είναι το λογικό: αν ζείτε σε περιοχή με έντονο ψύχος και κρύο πρέπει πάντα να επιλέγετε το σωστό τύπο ελαστικού. Ή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας να έχετε ένα εύκαιρο σετ, έτοιμο σε ζάντες, προκειμένου να το τοποθετήσετε όταν απαιτείται.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα χειμερινά ελαστικά είναι στην ουσία υποχρεωτικά σε πολλά ευρωπαϊκές χώρες, όπως π.χ. στη Γερμανία. Χωρίς να προσδιορίζεται νομικά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην ουσία μιλάμε από τον Οκτώβριο μέχρι και το Πάσχα (των καθολικών).

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved