ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το πιο περίεργο όχημα στον κόσμο;

Newsbomb

Πολύ δύσκολο να βρεθεί η απάντηση. Ωστόσο, αυτό το όχημα που βλέπετε και που μας έρχεται από τα Εμιράτα θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει μια σοβαρή υποψηφιότητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως φαίνεται η τρέλα δεν πάει στα βουνά… αλλά στην Αραβία! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την έμπνευση του Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan από τα Ενωμένα Εμιράτα που δημιούργησε αυτό το όχημα που βλέπετε; Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

Από μικρός είχε τη λόξα με τα περίεργα οχήματα. Μάλιστα, όταν παντρεύτηκε ο προφανώς ζάμπλουτος Seikh είχε ζητήσει από την Mercedes να του κατασκευάσουν μία S-Class για κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου. Από αυτή του την παραγγελία είχε προκύψει και το προσωνύμιό του «The Rainbow Sheikh». Αργότερα είχε κατασκευάσει ένα υπό κλίμακα Dodge Power Wagon που το είχε μετατρέψει σε κρεβατοκάμαρα!

Γενικά ο 63χρονος πλέον Άραβας έχει μία μανία να συλλέγει και να μετασκευάζει οχήματα με αποκορύφωμα το Dhabiyan, που είναι συνονθύλευμα από μηχανικά μέρη διαφόρων αυτοκινήτων.

Η βάση του είναι ένα φορτηγό του στρατού, το Oshkosh M1075 με την διαφορά πως έχει αφαιρέσει πολλά πράγματα και έχει προσθέσει συνολικά 10 τροχούς! Επίσης το εσωτερικό έχει μεταφερθεί από ένα Jeep Wrangler, το πίσω μέρος είναι από Dodge Dart, τα φωτιστικά σώματα από Ford F-150 κ.α.

Τώρα, αν αυτό το όχημα που ξεπερνά σε μήκος τα 10 μέτρα και σε ύψος τα 3 μέτρα δεν είναι περίεργο, τότε ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι;

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved